mokken met schoolbordverf
hoe maak je..

mokken met schoolbordverf

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Blaas oude mokken nieuw leven in met schoolbordverf! Schrijf een lief berichtje op een kopje koffie en verras je vriend(in) ermee of maak een heerlijke mok warme choco voor je kind(eren). 

wat heb je nodig?

  • Schoolbordverf
  • Schilderstape
  • Penseel met brede punt
  • Schoolbordkrijt
  • Schuurpapier
  • Ammoniak

 

aan de slag

stap 1

Ontvet de mok met ammoniakwater (dit kan ook met alcohol). Let op: gebruik voor ontvetten nooit afwasmiddel, want dit laat zelf ook een vet-achtig laagje achter. 

 

stap 2

Maak op de mok een kader met schilderstape.

 

stap 3

Schuur het vlak op met schuurpapier (probeer dit zo egaal mogelijk te doen) en maak het daarna stofvrij. Door het vlak op te schuren, maak je het oppervlak ruwer, waardoor de verf beter hecht. Let op: doe je dit niet, dan loop je de kans dat de verf afbladdert als je te hard met de krijtjes duwt/krast of te hard boent tijdens het schoonmaken.

Het kan zijn dat de tape tijdens het schuren beschadigt raakt of loskomt, plak in dat geval het kader nog een keertje netjes af voor je verder gaat.

 

stap 4

Schilder binnen het kader met schoolbordverf en laat eventjes drogen. Verwijder de schilderstape voor de verf helemaal droog is en laat het geheel daarna nog minstens 24 uur goed uitharden. 

 

stap 4

Schrijf leuke teksten op de mok. Ook super leuk om weg te geven!

 

handig om te weten

We raden aan om de mokken altijd met de hand af te wassen, aangezien de verf niet is ontwikkeld voor reiniging in de vaatwasser. Zorg hierbij dat de mokken niet in water weken en gebruik niet de schuurzijde van een schuurspons. Schilder ook nooit op oppervlaktes die in contact komen met voedsel (zoals de binnenkant van mokken en kommen en de rand), maar beperkt je tot bijvoorbeeld de buitenzijde.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen