kintsugi
hoe maak je..

kintsugi

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Kintsugi (金継ぎ: 'gouden verbinding'), ook wel Kintsukuroi (金繕い: 'gouden reparatie') genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak.

In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Gooi gebroken servies dus niet weg, maar laat zien dat ongelukjes bij het leven horen door ze met trots te tonen.

wat heb je nodig?

  • Lijmpistool en lijmpatroon
  • Gouden lakmarker of hobbylak
  • (Gebroken) servies

 

aan de slag

stap 1

Leg je gebroken servies gesorteerd klaar, zodat je straks precies weet welk stukje waar geplakt moet worden. Als je geen gebroken servies hebt, kun je bij stap 2 de lijmrandjes ook 'tekenen'.

 

stap 2

Breng met het lijmpistool een randje lijm aan langs één van de randen en druk een corresponderend stuk er tegenaan, zodat de lijm een beetje naar buiten geperst wordt. Laat afkoelen (ongeveer een minuut). Herhaal dit met de rest van de stukjes, tot je bordje weer helemaal aan elkaar geplakt zit.

 

stap 3

Ga daarna met de lakmarker over de randjes lijm of schilder ze goud met hobbylak.

 

stap 4

Hang het bord op of gebruik hem voor droge etenswaren (zoals koekjes en chocolaatjes). Reinig de borden ook alleen met een droge of lichtvochtige doek.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen