retro schaaltjes
hoe maak je..

retro schaaltjes

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Gezellig toch, deze schaaltjes zo bij elkaar? Ze zijn gespoten met de Permanent Spray van edding. Leg lekkere cupcakes, je favoriete sieraden of met Pasen de mooiste eieren in de schaaltjes.

wat heb je nodig?

  • Schaaltjes
  • Edding permanent spray (kleur naar keuze)
  • Edding lakmarkers
  • Edding permanent spray vernis (mat of glans)
  • Kranten en een goed geventileerde werkomgeving

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat je de schaaltjes goed vet- en stofvrij maakt voor je gaat sprayen. Schud ook de bus verf enkele minuten stevig door elkaar (belangrijk!) en bekleed je werkplek met kranten.

 

stap 2

Sprayen: doe een testje op het papier voor de kleur en consistentie. Tevreden? Dan kun je de schaaltjes gaan verven. Bij spraypaint is het belangrijk dat in meerdere lagen werkt en minstens 20 cm afstand houdt. Zo voorkom je dat het werk gaat druipen. Laat de verf tussen de lagen door minstens 10 minuten drogen en naderhand 24 uur uitharden voor je verder gaat versieren. Wij raden 2-3 lagen aan.

 

stap 3

Versieren: schud de lakmarker een paar minuten goed door elkaar en druk op een kladblaadje de punt net zo lang in tot hij verzadigd is met inkt. In de pen zit een veertje, dus de punt zal niet ingedrukt blijven. Nu kun je de schaaltjes versieren! Puntjes, lijntjes, vrije vormen... wat is jouw stijl? Laat het naderhand goed drogen.

 

stap 4

Breng als laatste een vernislaag aan en laat deze ook weer 24 uur uitharden.

 

handig om te weten

  • Deze schaaltjes zijn niet geschikt om van te eten, maar staan wel erg leuk aan de wand of als ondergrond voor bijvoorbeeld kaarsen! Wil je ze toch als onderdeel van je servies gebruiken? Gebruik ze dan als decoratief onderbord of serveer er alleen droge etenwaren zoals brood en koekjes op en laat deze niet te lang liggen. 
  • Bussen spraypaint kun je lang bewaren op een koele, donkere plek. Wel eerst even de spraykop leeg maken: houd de bus ondersteboven en spray tot het geluid verandert en er geen verf meer uitkomt. Dit gebeurt al binnen enkele seconden.
De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen