versierde bloempotten

Wat heb je nodig?

  • Bloempot(ten)
  • Spraypaint in verschillende kleurtjes
  • Goed geventileerde ruimte om te sprayen (bij voorkeur buiten)
  • Krantpapier

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat de bloempotten goed schoon (stofvrij) en droog zijn. Bekleed je werkplek met krantenpapier en schud de bus spraypaint een aantal minuten goed door elkaar (echt doen, hoor!). 

 

stap 2

Zet de bloempotten bij voorkeur op een verhoging (bekleed dit eventueel met plastic als het niet geverfd mag worden), zo kun je makkelijk uit allerlei hoeken werken. Doe een klein testje met de spaypaint op een stukje krant. Tevreden? Spray dan nu de bloempot. Houd ongeveer 20 cm afstand (voorkomt druipen) en werk in verschillende lagen voor het mooiste resultaat. Laat de lagen tussendoor 10 minuten drogen. Wij raden 2-3 lagen aan.

 

stap 3

Laat de potten 24 uur uitharden voor je er plantjes in stopt. Je kunt ze ook nog verder versieren met acrylverf (om de stipjes te maken bijvoorbeeld). Voor extra bescherming raden we aan als laatste nog een vernislaag er overheen te sprayen, waarbij je kunt kiezen voor mat of glans.

 

handig om te weten

Bussen spraypaint kun je lang bewaren op een koele, donkere plek. Maak wel even de spuitkop leeg voor je ze opslaat: houd hem ondersteboven en spray tot het geluid verandert en er geen verf meer uit komt. Dit is al binnen een paar seconden.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen