een schilderij met kleurexplosie
hoe maak je..

een schilderij met kleurexplosie

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Bij schilderen heb je misschien al snel een beeld in je hoofd van stillevens en heel precies verven met een penseel. Maar het leuke van schilderen is dat je helemaal zelf in de hand hebt hoe precies of losjes je werkt en met welke hulpmiddelen je aan de slag gaat. Bij deze kleurrijke schilderijen mag je juist lekker kliederen en ga je niet aan de slag met een penseel, maar met een föhn!

wat heb je nodig?

  • Acrylverf in verschillende kleurtjes
  • Canvas of andere poreuze ondergrond
  • Wegwerpbekertjes
  • Water
  • Fohn

 

aan de slag

stap 1

Voorbereiding: bekleed je werkplek goed met kranten of zeil. Vergeet ook de vloer en muren niet, want er gaat gespetterd worden. Doe van elk kleurtje acrylverf dat je wil gebruiken een paar eetlepels in een bekertje en leng aan met water tot het de consistentie heeft van dunne yoghurt. 

 

stap 2

Druppel van elk kleurtje her en der op het doek een beetje verf. Dit hoeft niet netjes, want dat is juist niet de bedoeling. 

 

stap 3

Pak de fohn erbij en blaas de verf alle kanten op over het doek en laat de kleurtjes in elkaar overlopen. Tip: gebruik bijvoorbeeld gouden verf voor een mooi accent. Laat de verf ook over de randen lopen.

 

stap 4

Laat het geheel goed drogen (dit duurt tot wel 3 dagen) en hang het schilderij daarna aan de muur op een mooie plek in huis.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen