draadschilderij
hoe maak je..

draadschilderij

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Schilderen met draad! Dat is niet iets wat je elke dag hoort, maar het is wel heel mooi en makkelijk om te doen. Het kan het aquarelverf, acrylverf of met Ecoline inkt. De eerste twee zullen wel eerst sterk verdund moeten worden, zodat je de draadjes erin kunt dopen. 

wat heb je nodig?

  • Ecoline inkt in verschillende kleuren
  • Bakjes of glaasjes
  • Dun draad (natuurlijke vezel)
  • Aquarelpapier
  • Een boek

 

aan de slag

stap 1

Vul je bakjes/glaasjes met Ecoline inkt of verf. Verdun verf eerst met water voor je verder gaat. Je kunt kleurtjes ook onderling mengen voor subtiele verschillen in tinten. 

 

stap 2

Knip een stukje draad van ongeveer 30 cm af en doop deze in het glaasje. Laat een stukje uit het glaasje steken, zodat hier geen inkt op komt. 

 

stap 3

Leg twee velletjes aquarelpapier klaar. Haal het draadje uit het glaasje (knijp eventueel een beetje uit) en laat losjes op een van de velletjes aquarelpapier vallen. Beweeg je handen tijdens het neerleggen een beetje op en neer, zodat het draadje niet op één plek valt. Zorg dat het schone uiteinde van het draadje onderaan het velletje uitsteekt. 

 

stap 4

Leg het tweede aquarelpapier erop en leg het boek bovenop het stapeltje papier en draad. Trek daarna aan het schone uiteinde van het draadje en trek daarmee het hele draadje tussen het papier uit. 

 

stap 5

Haal het boek en het bovenste papier eraf. Herhaal de vorige stappen met andere kleuren/tinten inkt, tot je blij bent met het resultaat. Het leuke is: met deze techniek heb je er automatische twee voor de prijs van één, want het boevnste papier heeft hetzelfde patroon gekregen. Als je wilt afwisselen, kun je ook aan twee schilderijen tegelijk werken (met verschillende kleuren) en de bovenste papiertjes af wisselen tussen de schilderijen. 

 

stap 6

Laat goed drogen als je klaar bent en hang ze in een mooie lijst aan de muur. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen