een abstract kunstwerk met aquarelverf

wat heb je nodig?

  • Aquarelverf in verschillende kleurtjes
  • Aquarelpapier
  • Water
  • Zout
  • Zeepsop

 

aan de slag

tip 1

Leg alle spulletjes klaar. Meerdere bakjes water (1 om schoon te spoelen en een ander met schoon water om de kwast mee nat te maken), penselen, papier, enz.

 

tip 2

Maak je hoofd leeg. Aquarellen kan heerlijk ontspannend zijn en vandaag gaan we experimenteren. Dus je hoeft geen plan te hebben, je hoeft alleen maar te kliederen.

 

tip 3

Experimenteer met ondergronden en materialen. Kijk bijvoorbeeld eens wat er gebeurt als je het papier van te voren (licht) nat maakt, ten opzichte van droog papier. Of probeer een "gradient" te schilderen. Je kunt ook varieren met de manier waarom je verf aanbrengt. Veel of weinig verf, op het papier kleuren mengen of juist van te voren.

 

tip 4

Je hoeft niet alleen met aquarelverf en water te werken. Zo kun je hele speelse schilderijen maken door een beetje zeepsop in het water te doen (in een schaaltje), daar aquarelverf bij te doen en er met een rietje bellen in te blazen. Leg dan het aquarelpapier op de bellen en haal weer omhoog. Pop de bellen en zie een mooi patroon verschijnen! Je kunt ook op het natte papier kleine en grote zoutkristallen strooien. Deze nemen het vocht op, waardoor er lichte plekken ontstaan. 

 

tip 5

Als je werk is opgedroogd, kun je ook nog verder versieren met bijvoorbeel acrylverf, glitters, bladgoud, enz. Daarnaast zijn er wel 1000 manieren om je werk mooi aan de muur (of ergens anders!) te hangen, dus experimenteer ook daarmee.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen