Hama Bob Ross

wat heb je nodig?

  • Hama Midi strijkkralen in verschillende kleuren
  • Hama Midi grote vierkante onderplaat
  • Hama strijkpapier
  • Strijkijzer (onder toezicht gebruiken!)
  • Eventueel een lapje stof en lijm

 

aan de slag

stap 1

Kijk goed naar het plaatje en leg de kraaltjes op dezelfde manier neer. wij zijn begonnen met Bob en hebben daarna het schilderij gemaakt. Je kunt op het canvasdoek natuurlijk alles maken wat je mooi vindt! Het makkelijkste is om het plaatje bij de hand te houden en de kraaltjes te tellen. 

 

stap 2

Laat het strijkijzer warm worden. Zorg dat de stoomstand uit staat. Let op: laat dit altijd door een volwassene doen.

 

stap 3

Leg een velletje strijkpapier over je kunstwerk heen en ga er met het strijkijzer overheen. Je kunt een beetje druk uitoefenen, maar druk niet te hard en houd het strijkijzer goed recht. Op die manier smelt alles gelijkmatig en voorkom je dat de onderplaat mee smelt. Controleer regelmatig of het goed gaat door even te stoppen en door het papiertje heen te kijken of alles al gesmolten is.

 

stap 4

Als de kralen aan elkaar gesmolten zijn, laat je het plaatje goed afkoelen. Daarna kun je hem voorzichtig van de onderplaat halen. Het strijkpapier kun je een aantal keer opnieuw gebruiken!

 

stap 5

Plak voor extra versteviging de plaatjes op een lapje stof en knip na het drogen de randjes netjes weg. Je kunt je plaatje ook verstevigen door een neutrale onderplaat van HAMA strijkkralen te maken (hetzelfde formaat als de plaatjes) en deze eronder te plakken. Net wat je mooi vindt!

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen