Hama haarband

wat heb je nodig?

  • Hama Midi strijkkralen
  • Hama Midi onderplaat kleine ster
  • Hama strijkpapier (optioneel)
  • Haarband
  • Satijnlint
  • Lijm(pistool)
  • Strijkijzer

 

aan de slag 

stap 1

Plaats een dot lijm op de binnenkant van de haarband, bij een van de uiteindes. Druk het uiteinde van het satijnlint eraan en laat opdrogen (dit gaat sneller als je een lijmpistool gebruikt). Leg ondertussen de kraaltjes en de onderplaat klaar.

 

stap 2

Zet aan de binnenkant van de haardband een streep lijm en wikkel het lint om het haarband heen zodat hij bedekt wordt. Druk het lint aan de binnenzijde goed op de lijm. We raden aan in stapjes te werken als je een lijmpistool gebruikt. Knip het uiteinde af en plak goed stevig aan de binnekant vast. Laat drogen.

 

stap 3

Leg de kraaltjes op de onderplaat. Je kunt hiervoor kijken naar ons voorbeeld, of zelf een mooi patroon verzinnen. Voordat je gaat strijken kun je altijd nog corrigeren door kraaltjes te vervangen of verplaatsen.

 

stap 4

Nu is het tijd om te strijken! Zorg dat je tijdens het strijken de stoomstand uit hebt staan en dat je onder begeleiding van een volwassenen strijkt. Laat het strijkijzer warm worden en bedek je werkje met strijkpapier of bakpapier. Strijkpapier kun je een aantal keer opnieuw gebruiken! Zet je strijkijzer op het papier. Je kunt een beetje druk uitoefenen, maar druk niet te hard en houd het strijkijzer goed recht. Op die manier smelt alles gelijkmatig en voorkom je dat de onderplaat mee smelt. Controleer regelmatig of het goed gaat door even te stoppen en door het papiertje heen te kijken of alles al gesmolten is.

 

stap 5

Haal na het afkoelen je ster van de onderplaat en lijm hem op de haarband. Het mooiste is om hem een beetje aan de zijkant te lijmen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen