Hama boter-kaas-en-eieren
hoe maak je..

Hama boter-kaas-en-eieren

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>2 uur
Budget:

Samen spelletjes spelen is heel leuk en des te leuker als je zelf het spel hebt gemaakt. 

Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je spel eruit komt te zien. Zo kun je bijvoorbeeld de achterkant geblokt maken en de icoontjes waarme je speelt kunnen allerlei volmen hebben, zo lang ze maar passen in een hokje van 7x7 kralen. Wij vonden bloemetjes en geblokte kruisjes gezellig.

wat heb je nodig?

  • Hama Midi kralen
  • Hama Midi grote vierkante onderplaat
  • Strijkpapier
  • Hobbylijm
  • Strijkijzer

 

aan de slag

stap 1

Vul eerst de onderplaat helemaal in (dit wordt de onderkant). Wij kozen voor een egale kleur, maar je kunt natuurlijk ook patroontjes aanbrengen. Strijk deze m.b.v. het strijkijzer en strijkpapier. Laat hem daarna afkoelen en haal hem van de plaat.

 

stap 2

Maak nu het rooster. Eerst twee volledige rijen kraaltjes. Dan 2 kraaltjes, 7 lege plekkken, 2 kraaltjes, 7 lege plekken, 2 kraaltjes, 7 lege plekken en afsluiten met 2 kraaltjes. Herhaal deze rij nog 6 keer en maak dan weer twee volledige rijen vol met kraaltjes. Nu heb je de eerste baan met vakjes gemaakt! 

 

stap 3

Maak deze baan nog 2 keer om het rooster af te maken, waarbij je zorgt dat er nooit meer dan 2 volledige rijen kraaltjes tussen de lege vakjes zit en je afsluit met 2 volledige rijen kraaltjes. Strijk ook het rooster, laat afkoelen en haal hem voorzichtig van de onderplaat.

 

stap 4 

Plak de twee vormen nu met lijm aan elkaar en laat drogen. 

 

stap 5

Maak ondertussen de icoontjes waarmee je gaat spelen. Zorg dat deze niet groter zijn dan 7x7 kraaltjes. Strijk de icoontjes en haal ze na het afkoelen van de plaat.

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen