geschminkte sugar skull
hoe maak je..

geschminkte sugar skull

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Ga dit jaar verkleed in de prachtige stijl van het Mexicaanse feest 'Día de los Muertos'! Deze wordt gevierd van 31 oktober t/m 2 november en is bedoeld om de doden te eren en te herdenken. Een 'sugar skull' schminken is makkelijker dan je denkt. Doe je mee?

wat heb je nodig?

  • Schmink(palet) met verschillende kleurtjes
  • Sponsje
  • Penseel voor schmink
  • Bakje water

 

aan de slag

stap 1

Het gezicht wit maken. Maak het sponsje nat en wrijf hem over de witte schmink om deze op te lossen. Maak het niet te nat! Dep het sponsje vervolgens op de huid en bedek zo het hele gezicht met witte schmink. Houd bij de ogen wat afstand, hier komen straks de gekleurde cirkels. Pak schmink bij als het sponje droog begint te worden en probeer niet te vaak op dezelfde plek te deppen, dan loop je de kans dat je de onderlaag teveel oplost en je daardoor geen egale witte laag krijgt. Laat daarna eventjes drogen. 

 

stap 2

Bedenk welke kleur je de cirkels om de ogen wilt hebben. Wij hebben hiervoor blauwe, gele en witte schmink gemengd in het dekseltje van het palet. Verhouding ongeveer 3:1:1. Maar je kunt natuurlijk ook voor roze gaan. Of geel, groen, paars, oranje... Het leuke van deze stijl is dat alle kleuren door elkaar gebruikt worden! 

 

stap 3

Na het drogen kun je de details aanbrengen. Denk aan hartjes, rondjes, druppeltjes en bloemetjes. Als je op internet zoekt op "sugar skull" kom je heel veel variaties tegen. Laat je dus inspireren! Wij kozen voor een aantal kleurtjes die we op verschillende plekken terug lieten komen: geel, roze, blauw en groen. 

 

stap 4

Maak met zwarte schmink een omgekeerd hartje op de neus. Trek vanuit de mondhoeken naar de wang twee strepen, waar je haaks kleine streepjes op zet.

 

stap 5

Kleur de mond rood en maak de outfit verder af met bijvoorbeeld een bloemenkrans. Voilà, feesten maar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen