griezelig T-shirt
hoe maak je..

griezelig T-shirt

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Brrr… nou maar hopen dat die spin er niet meer op zit! Dit T-shirt is ideaal aan last-minute outfit en makkelijk om te maken.

wat heb je nodig?

  • Zwart of donker T-shirt (of tas!) van katoen
  • Witte textielstift voor donkere stoffen
  • Houten of kartonnen plaatje
  • Kladblaadje
  • Strijkpapiertje

 

aan de slag

stap 1

Gebruik het houten/kartonnen plaatje om te voorkomen dat de inkt straks doordrukt, door hem tussen de stof te steken. Als je hem net ietsjes breder maakt dat de breedte van de stof, kan hij tevens helpen om je stof netjes op te spannen tijdens het werken.

 

stap 2

Schud de witte textielpen een tijdje heel goed door elkaar en druk daarna op een kladblaadje de punt net zo vaak in tot er witte verf uit de punt komt. Geen zorgen, de punt is gemaakt om in te drukken, hij gaat hiervan niet kapot, zolang je het niet te ruw doet.  

 

stap 3

Zoek wat plaatjes van spinnenwebben op via internet, om het jezelf makkelijker te maken. Maar freestyle kan natuurlijk ook! Teken met de textielstift een web (of andere enge figuren) op de stof. Haal voorzichtig het plaatje tussen de stof uit en hangt het T-shirt te drogen. Afhankelijk van de temperatuur en vochtgehalte in huis duurt dit 0,5 tot 2 uur.

 

stap 4

Als hij droog is, moet je hem nog even strijken. Zet het strijkijzer op katoenstand en zorg dat er geen stoom uitkomt. Leg het strijkpapiertje op de print en fixeer de verf door goed lang te strijken. Alle verf moet even flink heet worden (wel het strijkijzer blijven bewegen natuurlijk!). Je T-shirt kan nu op 30 graden Celcius gewassen worden. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen