een papieren portret
hoe maak je..

een papieren portret

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Papier is een prachtig medium. Als ondergrond is het de basis van allerlei hobby's: kaarten maken, schilderen, journalling, zelfs sieraden maken. Maar je kunt het ook in z'n puurste vorm gebruiken. Gewoon als papier. Knippen en plakken was nog nooit zo grafisch!

wat heb je nodig?

  • Stevig karton in verschillende kleuren
  • Potlood
  • Lijm
  • Precisieschaar
  • Alternatief: penmes en snijmat

 

aan de slag

stap 1

Teken op het karton de vormen die je straks uit wilt knippen. Je kunt ze uit de vrije hand tekenen of eerst voorbeelden opzoeken op internet. Tip: maak een foto van jezelf 'en profil', print hem uit en trek hem over op het raam of een lichtbak!

 

stap 2

Knip de losse delen uit. Voor het haar knip je verschillende stroken die je over elkaar heen plakt. De blaadjes worden het mooist als je ze nog even door de midden vouwt. De bloem bestaat uit losse blaadjes, maar je kunt natuurlijk ook lobben in rondjes knippen. De kern maak je met zwart papier waar je inkepingen in maakt. Maak de blaadjes wat ronder met bijvoorbeeld een lepel en maak de franjes rommelig. 

 

stap 3

Plak alles aan en op elkaar op de voorkant van een gevouwen kaart (deze kun je ook zelf maken van karton). Gebruik niet teveel lijm, want dan gaat het karton bobbelen. Laat bij voorkeur bij meerder lagen papier, de onderste laag eerst drogen. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen