opbergdozen met dierenprint
hoe maak je..

opbergdozen met dierenprint

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Haal de natuur in huis met décopatch! Met dit decoratieve papier verander je alledaagse voorwerpen en ondergronden in een bijzondere aanwinst voor het interieur. Gebruik printjes uit de natuur en maak het geheel af met acrylverf voor een creatieve combinatie.

wat heb je nodig?

  • Découpagelijm
  • Découpagepapier
  • Ondergrond (zoals kartonnen dozen)
  • Brede penseel met zachte haren
  • Acrylverf

 

aan de slag

stap 1

Bedenkt of je de patroontjes heel wilt laten of juist speelser neer wilt zetten. Découpagepapier is gemaakt om in kleine strukjes te knippen of scheuren, waarbij de stijl van het patroon na het opplakken nog steeds goed zichtbaar blijft. Maar als je helemaal geen onderbrekingen in het patroon wilt, kun je het papier beter heel laten. Dit hebben bij ook gedaan.

 

stap 2

Neem de deksel van de dozen en leg deze apart.  Vouw per doos het gekozen papier uit en knip een ruime baan zo hoog als de doos, die helemaal om de buitenkant past (exclusief bodem). Het mooiste is als het papier een beetje om de randjes heen valt straks, dus maak de baan niet te smal. Als je papier te kort is, kun je ook in meerdere delen werken. Het begin en het eind moeten elkaar straks licht overlappen.

 

stap 3

Smeer een royaal laagje Mod Podge of andere découpagelijm van de rand tot de bodem (aan de buitenkant). Doe nog niet gelijk de hele doos, begin met een stukje. Leg het papier met het uiteinde op het ingesmeerde deel en kijk of hij netjes is uitgelijnd door hem losjes om de doos te vouwen. Smeer de doos daarna steeds een stukje verder in en druk het papier op die plekken goed aan. Corrigeer eventueel kleine kreukjes terwijl de lijm nog nat is.  

 

stap 4

Ga door met stap 3 tot de doos vrijwel helemaal bedekt is. Druk het papier nogmaals goed aan. Zet nu het laatste stukje vast door ook over het begin van het papier lijm te smeren en daarna het laatste stukje papier er overheen te vouwen.

 

stap 5

Smeer nu de bodem en rand aan de binnekant in en vouw paper dat uitsteekt over de randen heen. Druk goed aan.

 

stap 6

Smeer de hele doos nog een keertje in. Découpagelijm is namelijk ook een vernis, dus hiermee geef je de doos gelijk een beschermlaagje en kun je eventuele kreukels netjes gladstrijken. Laat minstens een dag goed drogen. 

 

stap 7

Schilder de deksels met een mooi kleurtje acrylverf en laat ook dit goed drogen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen