Hobby Horse hindernis versieren

wat heb je nodig?

  • Een houten hindernis
  • (Buiten)verf en andere versieringen
  • Schilderstape (optioneel)
  • Kwast
  • Schuurpapier

 

aan de slag

stap 1

Voor de beste hechting van de verf raden we aan om het hout eerst licht op te schuren en stof en vetvrij te maken (bijvoorbeeld met ammoniakwater).

 

stap 2

Kies de kleurencombinatie verf die jij mooi vindt. Ga je voor een neutrale basistoon (zoals wit) met kleuraccenten, of juist voor een bonte hindernis? Gebruik schilderstape om delen af te plakken die je (nog) niet wilt verven en plak juist (reeds gedroogde) delen af waar je een tweede kleurtje niet overheen wilt hebben. Acrylverf droogt vrij snel, maar laat het minstens 12 uur uitharden voor je er schilderstape overheen plakt (anders loop je het risico dat er wat verf afgetrokken wordt bij het verwijderen van de tape. Oeps!).

 

stap 3

Versier verder naar jouw eigen smaak. Je kunt met glitters werken, of met décopatch papier voor mooie patroontjes op het hout. Wat ook leuk is: plakparels en stickers!

 

goed om te weten

  • Het hout van de hindernis is afkomstig van de Anna Paulownaboom. In het Engels staat deze bekend als "Oxytree" (een samentrekking van oxygen en tree/zuurstof en boom) omdat deze heel goed CO2 opneemt. Hij groeit bovendien snel, dus is het een duurzame houtsoort. Ook fijn: het is lichtgewicht hout, dat betekent dat je niet hoeft te sjouwen om je hindernis te verplaatsen.
  • Acrylverf is redelijk geschikt als buitenverf (op poreuze ondergronden), maar we raden wel aan een vernislaag over de verf aan te brengen. Bijvoorbeeld een sprayvernis. Deze kan over alle platte versieringen heen. We raden aan versieringen met hoogte (bijvoorbeeld plakparels) pas na het vernissen op te plakken. Deze zullen helaas soms loslaten (aangezien deze niet bedoeld zijn voor buiten), dus controleer tussendoor of ze er nog goed opzitten en plak ze eventueel nogmaals vast.
  • Voor een stevigere verflaag kun je ook met spraypaint aan de slag. Zorg wel dat je buiten (of in een zeer goed geventileerde ruimte) werkt en de omgeving en je kleding goed beschermt (bijvoorbeeld met kranten of plastic). Deze sprays zijn niet geschikt voor gebruik door (jonge) kinderen, dus kies verstandig!
De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen