Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.
feestelijke illustraties met alcoholmarkers
De inkt van alcoholmarkers geeft super heldere kleuren en je kunt prachtig spelen met licht en donker. Dat bewijst Chanine Hameetman, die voor ons deze feestelijke illustraties heeft gemaakt.
wat heb je nodig?
- Alcoholmarkers
- Stevig papier voor alcoholmarkers
- Potlood
- Gum
- Fineliners
maak kennis met Chanine
Deze prachtige illustraties zijn speciaal voor ons gemaakt door Chanine Hameetman (@chaninehameetman_illustrations). We vinden ze super mooi en inspirerend! Ze laat hierin heel goed zien waar alcoholmarkers in uitblinken: heldere kleuren, egale dekking en mooie schaduwwerkingen. Voor meer inspiratie raden we je aan op de Instagram pagina van Chanine te kijken, daar staan nog veel meer illustraties in deze bijzondere stijl!
maak kennis met alcoholmarkers
We leggen op deze pagina kort uit hoe de illustraties van Chanine opgebouwd zijn, maar hebben een hele pagina met alle ins en outs van het werken met alcoholmarkers. Daarop leer je nog veel meer over het maken van mooie kleurovergangen, het verschil tussen papiersoorten en hoe je schaduwen creëert.
aan de slag
stap 1
Teken eerst met potlood een lichte schets op het papier.
stap 2
Vul nu de tekening in met kleuren naar keuze. Met alcoholmarkers moet je nat-in-nat werken als je een egaal kleurvlak of zachte overgangen tussen kleuren wilt maken. Als je een kleur donkerder wilt maken en/of een scherpe schaduw of lijn, moet je juist wachten tot inkt is opgedroogd en er daarna nogmaals overheen gaan. Je kunt dit doen met een stift van dezelfde kleur, maar ook met een stift van een andere kleur. Let er wel op dat een stift met een lichtere kleur het pigment van een donkere kleur kan opzuigen en het op die plek juist lichter kan maken!
stap 3
Als je klaar bent, hoef je alleen nog maar lijntjes te trekken met fineliners. Chanine heeft ervoor gekozen om een vrolijke stipjesachtergrond te maken. Hiervoor heeft ze het vlak eerst egaal blauw gemaakt en daarna rondjes getekend. Vervolgens de ruimtes tussen de rondjes helemaal zwartgemaakt. Als je een set met fineliners hebt waar ook dikkere punten in zitten, kun je met zo'n pen natuurlijk snel ruimtes vullen.
We raden aan om voor alle lijntjes dezelfde lijndikte aan te houden, dat zorgt ervoor dat de illustratie er niet rommelig uit gaat zien, ondanks dat hij wel lekker druk is.