Limitless Marker zomertekening
hoe maak je..

Limitless Marker zomertekening

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Met Limitless Markers van Panduro schrijf je als ware met acrylverf. Het leuke van acrylverf is dat het dekkend is, dus dat schept mogelijkheden! Waar normale viltstiften verkleuren en doorschijnen zodra je over een eerdere laag gaat, gaan Limitless Markers er moeiteloos overheen. Zo kun je in lagen werken en bespaar je jezelf een hoop denk- en planwerk. Bovendien is de stijl uniek: mooie, egale kleurvlakken en een zeer matte afwerking.

wat heb je nodig?

  • Limitless Marker sets - Seven Seas en Miami Sunset
  • Limitless Marker - zwart
  • Acrylpapier
  • Middeldikke zwarte fineliner
  • Potlood
  • Gum (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Teken met potlood een lichte schets op het papier. Bedenk waar de zon staat en teken met dat in je achterhoofd de schaduwen. Zoals je kunt zien, vallen onze schaduwen altijd een beetje linksonder de tekeningen. Het hoeft niet heel realistisch en ingewikkeld, gewoon ongeveer de vorm van de randen van je tekening en dan een paar cm een bepaalde kant op verschuiven.

 

stap 2

Activeer de pennen die je gaat gebruiken: zorg ervoor dat de dop stevig op zijn plaats zit, schud de pen en hoor het rammelen! Als dit de eerste keer is of als het lang geleden is dat je de pen hebt gebruikt, moet je deze mogelijk 20 seconden schudden. Druk daarna de punt voorzichtig maar stevig verticaal naar beneden op een kladblaadje. Er kan een poeltje verf ontstaan bij het activeren, vooral als dit de eerste keer is dat de pen gebruikt wordt. Bij het verdere gebruik zou de pen niet moeten lekken!

 

stap 3

Kleur eerst de achtergrond in met een middenblauw, waarbij je de vlakken van de tekeningen (blaadjes, vrouwen in de zwembanden, schaduw) vrij laat. Aangezien Limitless Markers dekkend zijn, zou je van je schets niets meer terugzien als je het hele vel zou kleuren. Zonde!

Laat deze laag goed drogen (ongeveer 15 minuten) voor je verder gaat.

 

stap 4

Kleur de schaduwen in en laat weer drogen. 

 

stap 5

Kleur de rest van de tekeningen in. Laat tussen lagen door drogen, om te voorkomen dat de kleuren mixen of het papier kapot gaat.

 

stap 6

Teken het ruitjespatroon, waarbij je op het water een lichte kleur blauw en op de schaduw een donkere kleur blauw gebruikt. 

 

stap 7

Als alles goed droog is, kun je de tekening afwerken door met een fineliner de belangrijkste elementen een zwart randje te geven. Zo vallen ze straks goed op!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen