Limitless Marker sneakers
hoe maak je..

Limitless Marker sneakers

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Met bijzondere sneakers laat jij jouw persoonlijkheid zien! En wat is er nou persoonlijker dan unieke sneakers die jij zélf hebt geïllustreerd?

Met de Limitless Marker van Panduro heb je een pen in handen waar grenzeloos veel mee mogelijk is. Waar de meeste pennen, met hun transparante inkt, tekortschieten zodra je een volgende laag wilt tekenen, staat de Limitless Marker voor je klaar. De ink in deze stiften is namelijk dekkend, waardoor je op zowel donkere ondergronden als op eerder gekleurde lagen moeiteloos een sterk afgetekende, gekleurde lijn neer kunt zetten. Zo kun je laag over laag werken en de uitstraling van acrylverf krijgen, maar dan met het gemak van een pen!

wat heb je nodig?

  • Schone, droge (en vetvrije) sneakers
  • Limitless Markers in kleuren naar keuze
  • Kladblaadje
  • Leervernis

 

aan de slag

stap 1

Pak je kladblaadje erbij en schud de markers die je wilt gebruiken een paar minuten stevig door elkaar met de dop erop. Haal de dop van je marker en druk de punt herhaaldelijk op een kladblaadje naar beneden om deze te vullen met inkt. In de stift zit een drukmechanisme dat ervoor zorgt dat er voldoende verf uit het reservoir de punt in vloeit. In eerste instantie kan er een klein poeltje ontstaan, maar daarna vloeit het gelijkmatig uitde punt.

 

stap 2

Teken nu je ontwerp op de schoenen. Op onze sneakers zitten twee lagen, voor een egale dekking. Laat tussen de lagen genoeg tijd zitten, zodat de onderste laag droog is voor je er weer overheen gaat. Reken hier minstens een half uur voor. 

 

stap 3

De inkt van de Limitless Markers kan best wat hebben en zal van een druppeltje water niet schrikken. Maar aangezien sneakers meestal heel wat te verduren krijgen en je ze tussendoor schoon wilt kunnen maken, raden we zeker een vernislaag aan. Het beste kun je een vernis speciaal voor (kunst)leer gebruiken, omdat deze flexibel blijft en daarom niet snel scheurt of afbladdert. Een alternatief is vernis op waterbasis in satijnglans, dus blijft relatief flexibel.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen