neon vaasjes
hoe maak je..

neon vaasjes

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
>6 uur
Budget:

Tijd voor kleur in huis... Laat het knallen met neonkleuren!

wat heb je nodig?

  • Vaasje(s)
  • edding 5200 permanent spray in kleuren naar keuze
  • Kranten of iets anders om je werkvlak te berschermen
  • Ontvetter (zoals alcohol of ammoniakwater)

Op deze pagina vind je een vrolijke selectie van edding 5200 permanent spray. Zit jouw kleur er niet tussen? Klik hier voor de hele collectie, voor nog veel meer keuze.

 

aan de slag

stap 1

Bekleed je werkvlak met krantenpapier of plastic. Je kunt het beste buiten werken en anders in een goed geventileerde ruimte binnen. Zorg dat er niets in de buurt staat wat je niet wilt kleuren, want de nevel van de spray kan ver dwarrelen.

 

stap 2

Maak de vaas goed stof- en vetvrij met een ontvetter. Hiervoor kun je het beste ammoniak(water), alcohol of spiritus gebruiken. Laat goed drogen voor je verder gaat.

 

stap 3

Haal de spuitkop van de bus af en verwijder met een platkopschroevendraaier (of iets vergelijkbaars) de veiligheidsring onder de spuitkop. Deze zou je er zo uit moeten kunnen wippen. Schud de bus(sen) edding 5200 permantent spray een aantal minuten goed door elkaar. Druk de spuitkop weer op de bus (even goed opletten, hierbij kan een beetje verf uit de bus spuiten).

 

stap 4

Bij edding hebben ze ervoor gekozen om de basis wit te maken, dan komen de neonkleuren extra goed tot hun recht. Maar je kunt natuurlijk zelf weten welke kleuren je combineert, of een deel van de vaas niet kleuren.

Houd ongeveer 30 cm afstand tussen de bus en de vaas tijdens het werken. Probeer niet in één keer een egale laag te sprayen, maar werk in meerdere lagen om een mooi dekkend resultaat te krijgen. Laat voor het beste resultaat tussen elke laag ongeveer 10 minuten droogtijd zitten. Als je alles gesprayt hebt, laat dan 1 uur uitharden.

 

stap 5

Spray de onderkant met een andere kleur edding 5200 permanent spray en probeer een nette overgang te maken op de plek waar de kleur stopt en overgaat in de basiskleur. Hoe verder je van de vaas af sprayt, hoe geleidelijker de overgang. Wel moet je er rekening mee houden dat als je erg ver van de vaas af sprayt, dat een groter deel van de bovenzijde gekleurd (licht) wordt. 

Laat de vaas minstens 24 uur drogenvoor je hem (eventueel met water) gebruikt. Maak de vaas altijd met de hand schoon en probeer niet te hard te boenen of de vaas langdurig in (warm) water te laten weken.

 

goed om te weten

Spray altijd bij kamertempartuur en in de schaduw, dat geeft het beste resultaat. Je kunt bussen edding 5200 permanent spray (droog en koel) bewaren door ze na het sprayen ondersteboven te houden en de spuitkop in te drukken tot het geluid verandert. De spuitkop is nu leeggespoten, zodat de verf niet naar binnen toe in kan drogen.

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen