kuikentjes van klei
hoe maak je..

kuikentjes van klei

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Deze gekke kuikens zijn super leuk om te maken en fleuren het huis gezellig op tijdens Pasen!

wat heb je nodig?

  • Silkklei in je favoriete kleuren
  • Wiebeloogjes
  • Draadje om op te hangen
  • Lijm op waterbasis

 

aan de slag

stap 1

Kijk goed naar het plaatje of bedenk zelf hoe ze eruit moeten zien straks. Bedenk welke kleurtjes je het leukst vindt voor de verschillende onderdelen. Wij hebben de kuikens geel gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook een ander kleurtje geven. Tip: je kunt ook kleurtjes mengen!

 

stap 2

Maak eerst de basis door een bolletje te maken en twee vleugeltjes er tegenaan te plakken. Tip: heb je iets te lang gewacht tussendoor en plakt de klei daardoor niet meer aan elkaar? Gebruik een beetje lijm op waterbasis om de onderdelen vast te zetten.

 

stap 3

Plak de oogjes, wangetjes en een snaveltje op het vogeltje. Maak en bevestig daarna de versieringen op het kuiken. Zoals je ziet hebben wij strikjes, bloemetjes en hoedjes gemaakt. Maar je kunt ook een gek kapsel of pootjes op je kuikentjes plakken!

 

stap 4

Als je de kuikentjes op wilt hangen, raden wij aan om een lusje te maken van draad met aan het einde een knoopje. Prik met een (saté)prikker een gaatje bovenin het kuikentje, doe er een drupje lijm in en duw met de prikker het draadje met het knoopje in het gat. Laat daarna goed drogen.

 

stap 5

Laat de kuikentjes een dagje drogen voor je ze in huis neerzet, ze ophangt of ermee gaat spelen. Je kunt ze daarna natuurlijk ook nog versieren met foamklei, glitters of andere versieringen!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen