Hama paasbrunch
hoe maak je..

Hama paasbrunch

moeilijkheid:
moeilijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Met Hama strijkkralen kun je ook hele realistische, gepixelde kunst maken! Wij hebben er een uitnodigende paasbrunch mee gemaakt, maar je kunt ook portretten of andere voorwerpen maken. Helaas hebben wij geen programma voor je waarmee je patronen kunt maken, maar gelukkig zijn deze wel te vinden met een zoekopdracht op internet! Zoek bijvoorbeeld op "Hama beads pattern maker" en je komt al een heel eind.

wat heb je nodig?

  • Hama Midi kralen in kleuren naar keuze
  • Onderplaten
  • Strijkpapier
  • Strijkplank en strijkbout
  • Een plaatje (liefst met blanco achtergrond of zwarte rand om het object)
  • Een patroon van dat plaatje
  • Of natuurlijk gewoon veel fantasie en experimenteren!

 

aan de slag

stap 1

Print je patroon of houd hem bij de hand op je computer of tablet. Tel uit hoeveel basisplaten je nodig hebt en leg ze klaar. Kijk ook welke kleurtjes je allemaal nodig hebt en doe deze in bakjes of schaaltjes, zodat je er makkelijk bij kunt.

 

stap 2

Ontdek jouw stijl! Werk jij liever regel-voor-regel met alle kleurtjes tegelijk, of tel je liever per kleurtje uit waar de kraaltjes moeten komen? Vul gaandeweg het bord. Het helpt om ook het originele plaatje bij de hand te houden, dan weet je waar je naartoe werkt. En doe soms een stapje achteruit: van dichtbij kan het moeilijk zijn om het plaatje te herkennen, maar van verder weg is hij ineens duidelijk!

 

stap 3 (optioneel)

Ben je klaar? Of toch niet helemaal tevreden met het resultaat en hou je wel van een uitdaging? Hou in dat geval het originele plaatje bij de hand en vervang kraaltjes voor andere kleuren om ervan te maken wat jij het mooiste vindt. Maak tussendoor foto's (van veraf) en vergelijk of je je laatste aanpassing een verbetering vindt. Ben je helemaal tevreden, dan kun je gaan strijken.

 

stap 4

Warm de strijkbout op tot katoenstand (stoomstand uit!) en leg je werkje klaar op de strijkplank (het kan helpen om hem te vervoeren met een boek of snijplank). Leg er een strijkpapiertje bovenop. Smelt met de strijkbout de kralen aan elkaar, door met minimale druk over het strijkpapiertje te strijken. Controleer regelmatig (door het papier heen kijken) of alle kralen al aan elkaar gesmolten zijn. Let op dat je gelijkmatig druk uitoefent en niet te hard, want je wilt niet de pinnetjes van de onderplaat smelten! Laat na afloop de boel goed afkoelen en haal het van de onderplaat af. Klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen