geweven paaseieren
hoe maak je..

geweven paaseieren

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Stof en eieren zijn een super mooie combinatie. Het poedermatte van een eierschaal en het zachte, kleurrijke garen in strakke patronen complimenteren elkaar en zijn tegelijk een interessant contrast. Mooi voor in een eigentijdse paastak!

wat heb je nodig?

  • Eierblazer of reeds lege, schone eieren*
  • (Witte) eieren
  • Borduurgaren
  • Lange, dunne naald
  • Kortere naald
  • Plakband

*Als je geen eierblazer hebt, kun je voorzichtig aan twee kanten van een ei een gaatje prikken (aan de bolle kant wat groter, ongeveer 0,5 cm). Blaas met je mond aan de spitse kant in het kleine gaatje, zodat de inhoud van het ei via het grote gaatje uit het ei stroomt. Wel voorzichtig blazen! 

 

aan de slag

stap 1

Als je nog geen lege eieren hebt, gebruik dan een eierblazer om je eieren leeg te maken. De vulling kun je gebruiken om lekkere muffins te bakken of een omelet te maken voor de paasbrunch! Spoel de eieren goed uit met schoon water en laat drogen voor je verder gaat.

 

stap 2

Maak aan de boven- en onderkant kleine gaatjes in het ei. Gebruik een poppennaald of een naald die lang genoeg is om door het hele ei te rijgen.

 

stap 3

Knip een stukje borduurgaren af ​​en plak het uiteinde met een klein stukje tape op de achterkant vast.

 

stap 4

Rijg de naald voorzichtig in het gat aan de onderkant en steek het door het gat aan de bovenkant. Rijg de draad ronde na ronde door de gaatjes totdat je het hele ei hebt bedekt met dunne verticale draden als schering. Maak het draad met een knoopje boven of onder vast (maak eventueel een lusje om hem aan op te hangen). 

 

stap 5

Bevestig een nieuwe draad aan dezelfde kant als de tape met een klein knoopje.

 

stap 6

Weef de draad om de rij onder en om de andere over de verticale draden met behulp van een kortere naald. Knoop het draad wederom aan de achterkant vast om hem af te werken. Herhaal naar eigen smaak met andere kleuren.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen