eieren van draad
hoe maak je..

eieren van draad

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
>6 uur
Budget:

Maak paaseieren met van textielverharder en draad! Vul de eieren met chocolade eitjes voor een extra leuk effect. 

wat heb je nodig?

  • Paverpol transparant
  • Molly garen
  • Ballonnen
  • Chocolade eieren (of een andere vulling)

 

aan de slag

stap 1

Meng de Paverpol met water. Hoe meer water, hoe minder "nat" de stof er straks uit zal zien. Gebruik echter niet meer dan een verhouding 1:1, want dan gaat de plakkracht en elasticiteit van Paverpol verloren.

 

stap 2

Blaas ballonnen op tot je een ei-vorm hebt en hang ze op boven je werkplek. Zorg dat op je werkplek een ondergrond ligt die vies mag worden, zoals oude kranten.

 

stap 3

Wikkel ongeveer één meter draad af en leg deze in de Paverpol. Zorg hierbij dat je het begin nog terug kunt vinden. Laat de Paverpol er tien minuten intrekken.

 

stap 4

Pak het begin van het draad en trek het draad uit de bak Paverpol. Knijp het draad een beetje uit.

 

stap 5

Wikkel het draad om de ballon. Niet genoeg draad? Geen probleem, herhaal de vorige stappen en werk de uiteindes netjes weg. Herhaal deze stappen met andere kleuren draad op nieuwe ballonnen. Tip: het is ook heel feestelijk om twee kleuren draad om één ballon te wikkelen. Gebruik dan per kleur een halve meter draad.

 

stap 6

Laat nu minstens vier uur (maar liever een hele nacht) drogen. Prik daarna de ballon stuk en haal hem uit het uitgeharde ei van draad.

 

stap 7

Vul de mandjes met chocolade eieren of een andere vulling. Je kunt de eieren nu ergens neerleggen of ophangen door er een stukje draad aan te bevestigen. 

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen