een scrubzakje voor zeep
hoe maak je..

een scrubzakje voor zeep

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Lekker scrubben om alle dode huidcellen en ander vuil van je huid af te krijgen en je daarna heerlijk verfrist voelen... dat kan met een zelfgemaakt scrubzakje voor een blokje lekker geurende zeep! Je kunt hem maken van grof garen, zoals jute, of van zachter garen, zoals katoen.

wat heb je nodig?

  • Jute draad
  • Haaknaald nr. 5

Je kunt ook voor ander (zachter) garen gaan, volg in dat geval de aanwijzingen op de verpakking voor de maat van je haaknaald. Het formaat van je zakje kan dan afwijken van die uit de beschrijving hieronder.

 

stekenuitleg

st = steken

l = losse

hv = halve vaste

v = vaste

hst = halfstokje

 

aan de slag

Haak niet te strak! Als je toch te strak hebt gehaakt, zou je in alleen de voorste lussen kunnen haken bij het afwerken van het zakje.

 

toer 1

Haak een lossenketting van 9 lossen. 

Begin met haken in de tweede losse vanaf je haaknaald.

Vervolgens 2 v in dezelfde steek, 1 v in de volgende 6 steken, 2 v in de volgende steek, 1 v in de volgende steek. Herhaal deze alinea één keer.

Sluit de toer af met een hv in de volgende steek (22 steken in totaal).

 

toer 2

Begin met twee lossen. 1 hst in dezelfde steek, 1 hst in de volgende 10 steken, 2 hst in dezelfde steek, 1 hst in de volgende 11 steken, sluit af met een hv in de tweede losse (25 steken in totaal).

 

toer 3-8

Begin met twee lossen, 1 hst in de volgende 24 steken. Sluit iedere toer af met een hv in de tweede losse (25 steken in totaal).

 

afwerking

Knip de draad af en zet vast. 

Haak vervolgens een lossenketting van 60 cm. Rijg de lossenketting door de bovenste toer (toer 8). Schuif een zeepje in het zakje en knoop deze dicht met de lossenketting. 

 

credits

Het originele patroon én de mooie foto komt van ons Zweedse moederbedrijf Panduro vandaan. We danken onze collega Nienke, uit onze winkel in Utrecht, voor de vertaling van dit patroon!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen