glinsterzeepjes
hoe maak je..

glinsterzeepjes

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Onze tip om het voor kinderen leuk te maken om hun handen te wassen: giet je eigen kleurrijke en glinsterende dierenzeepjes! Want wie kan het weerstaan ​​om zijn/haar handen te wassen met een fantastische eenhoorn of schattige panda? De zoete zeepjes zijn natuurlijk ook perfect om cadeau te doen.

Het is zowel leuk als makkelijk om je eigen zeep te maken. Als je wilt, kun je de verschillende zeepkleuren ook mengen om nieuwe tinten te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld donkerpaars krijgen door een druppel paars te mengen met munt.

wat heb je nodig?

  • DIY soapkit glinsterende eenhoorns of cute animals
  • Pot om de zeep in te smelten
  • Ruime pan met water
  • Lege kommetjes

 

aan de slag

stap 1

Verdeel de zeepmassa in kleinere stukjes en smelt au bain marie op het fornuis. De zeep mag niet koken. Roer de massa niet tijdens het smelten, omdat hierdoor luchtbellen ontstaan. Je kunt de zeep ook in de magnetron smelten. Doe dit wel voorzichtig en in meerdere etappes, waarbij je tussendoor steeds controleert of de zeep niet te heet wordt. Eventueel schuim kun je met een warme lepel van het oppervlakte af scheppen.

 

stap 2

Zet per kleurtje een kommetje klaar en verdeel de zeepjes hierover. Je kunt kleurtjes ook mengen, dus kun je nog veel meer kleuren maken dan alleen de kleurtjes uit de flesjes! Begin met 1 druppel kleurstof in de zeep en roer goed door. Voeg dan meer druppels toe als je een sterkere kleur wilt (max. 5 à 10% van het totale gewicht). Meng ook metallic pigmenten als je de zeep een mooi glinsterend effect wilt geven.

 

stap 3

Giet de zeepmengsels in de zeepvormen. Als de zeepmassa in de tussentijd iets is gestold, kun je deze voorzichtig in de magnetron weer opwarmen. Laat de zeepjes tenslotte goed stollen en duw ze dan voorzichtig uit de vormpjes.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen