schaaltjes met blauwe spetters
hoe maak je..

schaaltjes met blauwe spetters

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Maak bordjes van klei en versier ze met spetters! Of pak aardewerk bordjes en bewerk ze met porseleinverf.

wat heb je nodig?

  • Servies (geglazuurd)
  • Porseleinverf
  • Penseel
  • Oven (160 °C)
  • Plastic folie of kranten

 

aan de slag

Deze kommetjes/bordjes staan heel leuk als decor of aan de wand. Let er wel op dat de geschilderde vlakken niet bedoeld zijn om met etenswaren in contact te komen en het servies niet lang in (warm) water kan weken. Ze kunnen in de vaatwasser op maximaal 60 °C, maar we raden aan de bordjes met de hand te wassen en geen schuurspons of harde afwasborstel te gebruiken. Gebruik de bordjes dus voor de sier, als presentatie voor sieraden, om staande kaarsen op te zetten of voor ingepakte etenswaren (zoals snoepjes).

 

stap 1

Bekleed je werkvlak met plastic folie of kranten, om te voorkomen dat de verf daarop terecht komt. Zet je servies klaar.

 

stap 2

Pak je potje porseleinverf erbij en doop het penseel in de verf. Ga nu geleidelijk en redelijk snel over de klei heen (in de lucht), waarbij je de verf in druppels/lijnen op de klei laat vallen. Je kunt ook iets verder weg gaan staan en de verf "gooien", dan krijg je iets dunnere spetters. Dan zul je wel de omgeving extra goed moeten beschermen, want de verf vliegt verder weg.

Pebeo porselijnverf is op waterbasis, dus je penseel kun je gewoon uitspoelen met water. 

 

stap 5

Laat de verf (minstens) 24 uur drogen.

 

stap 6

Zet de kommetjes in de oven en stel deze daarna in op 160 °C. Als de oven warm is, kun je de timer zetten op 35 minuten. Klaar? Zet de deur dan op een kier en laat het servies met de oven mee afkoelen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen