bloemenvaas van mokken
hoe maak je..

bloemenvaas van mokken

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Upcyclen is tegenwoordig heel populair en het is fantastisch om te zien wat een schitterende objecten er kunnen worden gemaakt van oude voorwerpen die anders in de vuilnisbak zouden belanden. We laten je hier zien hoe je een elegante vaas maakt van afgedankte koffiekopjes. Met het patroon van vrolijke strepen trekt deze vaas de aandacht, en zorgt voor een prettige sfeer.

wat heb je nodig?

  • Twee porseleinen kopjes
  • Droge doek
  • edding 4200 porcelain brushpennen
  • Lijmpistool
  • Oven

 

aan de slag

stap 1

Wrijf de kopjes schoon met een droge doek. 

 

stap 2

Zet de kopjes ondersteboven op tafel en teken met de porseleinstift verticale lijnen. Probeer de tussenruimten zo gelijk mogelijk te houden. Maak de lijnen breder naar de oortjes van de kopjes toe, zodat er een wigvormig beeld ontstaat. Als je een fout maakt, kun je je werk gemakkelijk corrigeren met een vochtig doekje of een wattenstaafje.

 

stap 3

Versier het tweede kopje precies zoals het eerste kopje, zodat het lijkt of de strepen in elkaar overlopen zodra de twee kopjes aan elkaar zijn gelijmd. Zet het ene kopje bovenop het andere, om te zien of je het juiste effect hebt gecreërd. 

 

stap 4

Als je het porselein hebt versierd, laat het dan 15 minuten drogen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte). Plaats de kopjes vervolgens op een rooster en bak je creatie gedurende 25 minuten. Zet de oven na 25 minuten uit en laat de kopjes afkoelen in de oven. Dankzij deze procedure kun je het porselein later zonder problemen afwassen.

 

stap 5

Lijm de afgekoelde kopjes met de onderkanten aan elkaar vast en voilá: klaar is jouw vaas!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen