notities vol kleur
hoe maak je..

notities vol kleur

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
<2 uur
Budget:

Studeren in stijl! Dat kan met de uitgebreide STABILO BOSS ORIGINAL deskset van maar liefst... *tromgeroffel* 23 prachtige kleuren! Met neon- én pasteltinten heb je alle keuze om je (aan)tekeningen mooi en overzichtelijk te maken. Twee vliegen in één klap dus!

wat heb je nodig?

  • STABILO BOSS ORIGINAL deskset 23 kleuren
  • Notitieboek- of blok
  • Potlood
  • Gum
  • Fineliner
  • Permanent marker met fijne punt
  • Papertape en andere versieringen (optioneel)
  • Lichtpad (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Lees de lesstof eerst een keer door om een beeld te krijgen van wat je allemaal wilt noteren.

 

stap 2

Maak met potlood een ruwe schets van de belangrijkste onderdelen, zoals titels, grafieken en tekeningen. Houd ook rekening met foto's die je eventueel op de pagina wilt plakken.

Tip: als je grafieken of (schematische) tekeningen over wilt nemen uit een boek, trek deze dan over met behulp van een lichtpad. Deze schijnt licht door de bladzijdes heen, zodat je goed de lijntjes over kunt trekken. Wij hebben een LED lichtpad in onze collectie die slechts enkele millimeters dik is en daardoor makkelijk tussen de pagina's van de boek en schrift geplaatst kan worden.

 

stap 3

Als je, zoals wij, met papertape wilt werken voor de titels, plak deze dan op vóór je gaat schrijven. Papertape is een beetje doorschijnend namelijk. Je kunt natuurlijk ook juist eerst de titel opschrijven en door het papertape heen overtrekken als je zeker wilt weten dat hij netjes past.

 

stap 4

Trek met fineliner alle potloodlijntjes over die je straks zwart wilt hebben en schrijf belangrijke informatie over van je lesstof. Wij raden Pigma Micron fineliners aan, omdat die niet uitlopen als je er bijvoorbeeld met highlighter overheen gaat. Laat minstens 10 minuten drogen voor je verder gaat. 

 

stap 5

Gebruik highlighters om de belangrijkste teksten te markeren. Door verschillende kleuren te gebruiken kun je later zien welke informatie verband houdt met elkaar en welke juist op zichzelf staat. Zo kun je bij het opnieuw doorlezen van je notities goed de verbanden zien en springt belangrijke informatie sneller in het oog. En het ziet er ook nog eens mooi uit!

 

goed om te weten

Wist je dat je lesstof extra goed onthoudt als je het opschrijft in plaats van het te typen (of alleen lezen)? Dat komt omdat schrijven meer tijd kost dan typen of alleen lezen, waardoor je bewuste keuzes gaat maken vóór je het opschrijft. Je gaat er dus letterlijk beter van nadenken en aandachtiger met de lesstof om. En als je er vervolgens zo'n mooie pagina van maakt, is het nog leuk om te doen ook!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen