terrazzo sleutelhangers
hoe maak je..

terrazzo sleutelhangers

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Geef een hart aan iemand van wie je houdt of gewoon aan jezelf! Met FIMO klei kun je unieke hartvormige sleutelhangers maken die het zo veel gemakkelijker maken om je sleutels terug te vinden.

wat heb je nodig?

  • FIMO klei in kleuren naar keuze
  • FIMO acryl roller
  • Sleutelringen (met of zonder ketting)
  • Uitsteekvormen, schaar of mes
  • Bakpapier
  • Oven die op 110 ºC ingesteld kan worden

 

aan de slag

stap 1

Verwarm de over voor op 110 ºC.

 

stap 2

Rol van een kleur FIMO klei een plak van ongeveer 2 mm dik. Tip: leg de plak tussen twee velletjes bakpapier om gelijkmatig uit te rollen. 

 

stap 3

Om een terrazzo patroon te maken

Maak van andere kleurtjes FIMO klei kleine platte brokjes en plakjes. Leg deze stukjes op de uitgerolde plak (laat de vormpjes hier en daar overlappen) en rol de plak opnieuw uit tot een dikte van 2 mm.

 

stap 4

Om een marble-effect te maken

Kneed klei van verschillende kleuren samen. Rek de klei uit en vouw hem samen (een paar keer) tot je tevreden bent met het patroon. Hoe vaker je rekt en vouwt, hoe verfijnder het effect. Probeer het echter niet té vaak te doen, want dan zie je bijna geen marmer-effect meer en wordt het gewoon een egale kleur. Ook mooi, maar niet helemaal de bedoeling, toch? Rol als je klaar bent met kneden de klei uit tot een plak met een dikte van ongeveer 2 mm.

 

stap 5

Steek, knip of snijd hartjes uit de plakken klei. Maak ook een klein gaatje (bijvoorbeeld met kleigereedschap, waar je later de sleutelring aan zult bevestigen. Zorg dat de rand niet té dun is, want dan breekt het misschien. Maar kijk wel uit dat je er straks nog wel met de buigring van de sleutelhanger omheen kunt.

 

stap 6

Leg de onderzetters op bakpapier in de oven en bak ze minimaal 30 minuten op 110 ºC.

 

stap 7

Laat de klei plat afkoelen. Bevestig met behulp van een sieradentang vervolgens de sleutelring aan het gat en de sleutelhanger is klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen