windlichtjes met geperste bloemen
hoe maak je..

windlichtjes met geperste bloemen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Vind jij droogbloemen ook zo mooi? Genieten van bloemen, maar dan zonder dat ze verwelken of uitbloeien. Ideaal! In dezelfde categorie heb je ook geperste bloemen, die heel makkelijk te verwerken zijn in allerlei projecten. Zoals deze windlichtjes en vaasjes, die het heel goed doen als versiering op tafel tijdens de barbecue.

wat heb je nodig?

  • Gedroogde bloemen
  • Decoupagelijm glans
  • Zacht, breed penseel
  • Glazen potjes en vaasjes
  • Bakpapier of cellofaanfolie
  • Optioneel: bloemenpers voor verse bloemen
  • Optioneel: vloeipapier

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat je de glazen potjes goed schoonmaakt. Was ze af en wrijf ze na met alcohol of ammoniakwater en laat goed drogen.

 

stap 2

Heb je al gedroogde bloemen? Dan kun je gelijk aan de slag! Wil je de bloemen nog gaan drogen? Dan hopen we dat het etentje ook nog even duurt, want bloemen persen neemt minstens een week tijd in beslag. Zie hiervoor de stap hieronder. 

Leg de gedroogde bloemen op een stukje bakpapier of cellofaanfolie. Bestrijk ze met decoupagelijm en draai ze om. Doe dit voorzichtig, want ze zijn kwestbaar! Smeer ook de andere kant in en plak ze tegen het glas aan. Je kunt hierna nog een laagje decoupagelijm over alle bloemetjes en het glas smeren om alles goed vast te zetten. Laat daarna minstens een uur drogen.

 

stap 2 (optioneel)

Als je je eigen bloemen wilt persen, ga je als volgt te werk: schroef de pers open en haal 3 van de 4 kartonnetjes eruit. Leg op het achtergebleven karton een velletje (op maat geknipt) vloeipapier en daarop de bloemen en bladeren die je wilt persen. Dek af met nog een velletje vloeipapier en een stukje karton. De overige twee kartonnetjes kun je achterwege laten of op dezelfde manier vullen met bloemen als tweede "etage" bovenop de eerste. Schuif het tweede plankje op de boutjes. Doe hetzelfde met de metalen ringen en schroef daarna de vleugelmoeren erop. Draai deze net zo lang aan tot de bloemen flink platgedrukt en stevig vastzitten tussen het karton/de plankjes. Laat nu minstens een week drogen, waarbij je om de 2 à 3 dagen de moertjes extra aandraait. De boemen zijn droog als deze niet meer flexibel zijn en aanvoelen als papier.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen