beestjes van papier
hoe maak je..

beestjes van papier

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
<2 uur
Budget:

Maak je eigen beestje van papier! Zet een grappig stemmetje op en gebruik deze schattige poppetjes om je eigen toneelstuk op te voeren.

wat heb je nodig?

  • Vierkant papier of A4 papier
  • Viltstiften
  • Wiebelogen
  • Lijm of dubbelzijdige tape
  • Schaar

 

aan de slag

stap 1 (optioneel)

Als je nog geen vierkant papier hebt, knip hem dan vierkant. Neem een ​​A4 vel papier en vouw één van de hoeken naar de lange zijde zodat je een driehoek krijgt. Een deel van het papier (een strook langs een korte zijde) zal niet in de driehoek vallen. Knip dit gedeelte af. Je houdt dan een vierkant over van ongeveer 21 x 21 cm.

 

stap 2

Volg de vouw-instructies hieronder, waarbij je het papier omdraaid tussen stap 2 en 3.

 

stap 3

Bij de vouw-instructies zie je bij stap 5 dat je de boel weer een stukje open moet vouwen om het te versieren. Gebruik viltstiften om je poppetje te versieren. De rode flapjes (op de foto) is straks de binnenkant van de bek. Je kunt in de bek natuurijk ook tandjes en/of een tong tekenen!

 

stap 4

Gebruik lijm of dubbelzijdige tape om de oogjes op hun plek te lijmen.

 

stap 5

Vouw je beestje weer volgens de vouw-instructies tot hij of zij eruit ziet zoals bij stap 6. Steek je vingers aan de achterkant in het papier om het bekje open en dicht te laten gaan! Als je hierbij aan de voorkant teveel van het gevouwen papier ziet (in plaats van alleen het gekleurde bekje), kun je sommige delen van het papier nog aan elkaar plakken. Je kunt ook de flapjes rond afknippen of er "haartjes" in knippen. En vergeet de oortjes niet, die kun je tekenen op het strookje papier dat je bij stap 1 hebt afgeknipt.

Geef je beestje een naam en bedenk hoe hij of zij praat. Ben jij goed in het opzetten van verschillende stemmetjes?

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen