strijkkralen alfabet
hoe maak je..

strijkkralen alfabet

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Leerzaam én leuk: zelf je naam spellen met strijkkralen. Plak ze op de deur van je slaapkamer als naambordje! Of maak het hele alfabet. Wat is de langste zin die jij kunt maken met de beschikbare letters?

wat heb je nodig?

  • Strijkkralen in kleuren naar keuze
  • Onderplaat alfabet
  • Strijkpapier (optioneel, kan ook bakpapier zijn)
  • Strijkijzer

 

aan de slag

stap 1

Plaats de kraaltjes op de pinnetjes van de onderplaat. Je kunt elke letter in een andere kleur doen, maar natuurlijk ook alles in dezelfde kleur of juist meerdere kleuren per letter. 

 

stap 2

Laat het strijkijzer opwarmen. Let op: strijken alleen onder begeleiding van een volwassene! Leg een velletje strijkpapier (of bakpapier) over de letters heen en ga er met het strijkijzer overheen. Je kunt een beetje druk uitoefenen, maar druk niet te hard en houd het strijkijzer goed recht. Op die manier smelt alles gelijkmatig en voorkom je dat de onderplaat mee smelt. Controleer regelmatig of het goed gaat door even te stoppen en door het papiertje heen te kijken of alles al gesmolten is.

 

stap 3

Als de kralen aan elkaar gesmolten zijn, laat je de letters goed afkoelen. Daarna kun je ze voorzichtig van de onderplaat halen. Het strijkpapier kun je een aantal keer opnieuw gebruiken, dus berg deze weer netjes op voor de volgende keer.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen