candy canes van garen

wat heb je nodig?

  • Bloemendraad
  • Macramé garen
  • Katoenen garen in rood en groen
  • Borduurgaren goud
  • Naald met scherpe punt
  • (Textiel)schaar

bekijk de video

Klik op deze link om te zien hoe je deze candy canes maakt of volg de stappen hieronder.

aan de slag

stap 1

Knip zes stukken macramé garen van 28 cm. Leg de draden bij elkaar met een stuk bloemendraad ertussen.

 

stap 2

Pak het gekleurde katoendraad en leg het uiteinde gelijk aan één van uiteindes van het bundeltje macramégaren/bloemendraad. Knip het katoendraad niet af, je gaat er nog heel wat van nodig hebben! Rol het katoendraad langs de lengte van het bundeltje macramégaren af, maak een bocht en rol weer langs de lengte af, tot je bij het uiteinde aankomt (je hebt nu een lange V-vorm gemaakt).

 

stap 3

Begin nu, op ongeveer 2 cm afstand van het uiteinde, om de hele bundel heen te wikkelen. Wikkel net zo lang door tot je aan de andere kant uitkomt, weer ongeveer 2 cm van het uiteinde af. Je houdt aan die kant een lusje van het gekleurde katoendraad over. Zorg dat je stevig wikkelt en tussendoor de ringen goed laat aansluiten.

stap 4

Knip het katoendraad af en steek dit uiteinde door het lusje. Trek nu aan de andere kant aan het losse uiteinde van het katoendraad. Daarmee trek je het lusje door de “katoenen buis” heen. Het uiteinde aan de kant van het lusje verdwijnt daarmee ook in de buis, waardoor knopen niet nodig is! Het uiteinde waarmee je net de lus door de buis heen hebt getrokken kun je strak afknippen op de rand van de buis.

stap 5

Rijg gouddraad door je naald (je hoeft geen knoopje te maken, zorg dat je uiteinde ongeveer 1 cm of korter is), en knip het draad nog niet van de klos. Steek de naald op ongeveer 1 cm afstand van de rand door de gekleurde buis en richt hem naar uiteindes (waar je een soort kwastjes van macramé garen hebt). Trek hem door het midden van dit kwastje heen tot je losse uiteinde helemaal in de buis verstopt zit. Wikkel nu het gouden draad om de gekleurde buis tot je aan de andere kant uitkomt.

stap 6

Knip je gouden draad van de klos af (niet te kort!) en steek hem weer door het oog van de naald. Je gaat nu (ongeveer) het tegenovergestelde doen van het begin van stap 5. Steek de naald door het midden van het kwastje macramégaren de buis in en laat hem op ongeveer 1 cm van de rand van de buis door de buis heen prikken. Haal de naald met het draad er doorheen, trek hem voorzichtig strak aan en knip het draad strak op de buis af. Gebruik je nagel om het kleine gouden puntje dat overblijf een beetje naar binnen te duwen en de gekleurde katoengaren eroverheen te laten schuiven om hem weg te werken.

stap 7

Gebruik tot slot de naald of een fijn kammetje om de macramégaren uit elkaar te pluizen en buig hem in een candy cane vorm. Hang je candy canes waar je wilt op voor een feestelijk interieur!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen