regenboog sleutelhanger van macramé

wat heb je nodig?

  • Wit macramégaren
  • Borduurgaren in regenboogkleuren
  • Scherpe (borduur)naald
  • Naaigaren
  • Houten kraal
  • Sleutelring met ketting

 

aan de slag

stap 1

Knip 7 stukken macramégaren af van 20 cm lang.

 

stap 2

We gaan even uit van de kleuren op ons voorbeeld, maar je mag hier natuurlijk van afwijken! Pak lichtpaars borduurgaren en wikkel dit strak om een stuk macramégaren. Het beste kun je de eerste 2 cm van je borduurgaren omvouwen (je maak dan een soort V-vorm) en daar vervolgens straks omheen wikkelen, zo zet het draad zichzelf vast op het macramégaren. Je kunt het begin en einde ook met naald en draad vastzetten natuurlijk. 

Wikkel net zo lang door tot je een lengte hebt bereikt die dubbel te vouwen is. Kijk naar het plaatje om te zien of het een vergelijkbare vorm krijgt en maak, zonodig, het omwikkelde gedeelte langer of korter door verder te wikkelen of juist een stukje af te wikkelen. Zet het einde van het borduurgaren vast met naald en draad. Vouw het rolletje dubbel en zet de twee paarse uiteindes aan elkaar vast met naald en draad. 

 

stap 3

Doe hetzelfde als stap 2 met donkerpaars borduurgaren. Wikkel hierbij langer door, tot je de rol mooi om het lichtpaarse boogje heen kunt vouwen en de uiteindes dan gelijk liggen. Zet de boel met naald en draad vast. 

Blijf deze stap herhalen met de overige kleuren, waarbij je steeds langere rolletjes maakt. Zorg dat je altijd minstens 2,5 cm macramégaren overhoudt aan de uiteindes.

 

stap 4

Knip de uiteindes (macramégaren) over af tot een lengte van 2,5 cm en gebruik je vingers (of een kam, vork, borduurnaald, enz.) om de garen uit elkaar te pluizen. Zo maak je zachte kwastjes. Eventueel kun je hierna nogmaals alles rechtknippen voor een strak resultaat, of je kunt het zo laten voor een speelse look.

 

stap 5

Schuif een houten kraal om het kettinkje van de sleutelring (hiervoor moet je misschien eerst de buigring aan het einde eraf halen) en gebruik de buigring om de ketting te bevestigen aan de regenboog. Lukt het niet met de buigring? Laat deze dan achterwege en gebruik naald en draad om de ketting aan de regenboog te bevestigen. Klaar is je mooie nieuwe sleutelring!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen