macramé plantenhangers met hout
hoe maak je..

macramé plantenhangers met hout

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
<2 uur
Budget:

Geef je planten of andere versieringen een ereplateau! Versier het met kralen of laat het mooie draad voor zich spreken.

wat heb je nodig?

  • Hoooked RibbonXL garen
  • Houten of kurken kralen (optioneel)
  • Houten platen of dienbladen (rond of vergelijkbaar)
  • Schaar

 

bekijk de video

Panduro, ons moederbedrijf, heeft een handige instructievideo gemaakt. Die kun je hier bekijken. Houd hem bij de hand tijdens het knopen! 

Hieronder volgen nog wat tips van onze kant.

 

aan de slag

tip 1

Zorg dat het dienblad dat je gebruikt rond is, eventueel met rechte zijdes (zoals bij een hexagon) of punten (bijvoorbeeld een ster). Bij onregelmatige vormen, zoals hartjes of rechthoeken, loop je de kant dat draden wegschuiven of het gewicht niet gelijkmatig verdeeld wordt en de plant van het plateau schuift.

 

tip 2

Je kunt het plateau en/of de kralen natuurlijk ook schilderen met bijvoorbeeld hobbylak.

 

tip 3

Je kunt ook een plantenpot in de drade hangen in plaats van een plateau.

 

tip 4

De lengte van de draden aar je mee begint hangt af van hoe laag je werk moet komen te hangen, hoeveel knopen je legt en hoe breed je plateau('s) is/zijn. Meet vanaf het plafont af hoe laag je het wilt hangen en verdriedubbel het draad. Als je veel knoopt kan het draad tot wel 8 keer korter zijn na het knopen, maar gelukkig valt het wat dat betreft wel mee bij dit project.

 

tip 5

Hoooked RibbonXL is plat garen en dat is soms even wennen tijdens het knopen. Je kunt het jezelf iets makkelijker maken door voor standaard macramégaren te gaan of voor stevig jute touw.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen