een borduurwerkje met wilde haartjes
hoe maak je..

een borduurwerkje met wilde haartjes

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Is het moeilijk om te borduren? Welnee! Je kunt het natuurlijk heel uitdagend maken, maar juist met een simpele techniek kun je een hele leuk stijl neerzetten. Dit meisje met haar wilde haren geven je alvast en indruk van wat er allemaal mogelijk is!

wat heb je nodig?

  • Borduurgaren
  • Bolletje haak- & breigaren
  • Borduurnaalden
  • Borduurstof (niet online verkrijgbaar)
  • Verdwijnstift (optioneel)
  • Borduurring

 

aan de slag

stap 1

Zet de stof strak vast in de borduurring. Hiervoor draai je het schroefje los, zodat de buitenste ring los komt van de binnenste. Leg je stof over de binnenste ring heen en schuif de buitenste ring er overheen. Draai daarna het schroefje weer aan tot alles goed vast zit. 

 

stap 2

Teken met verdwijnstift of potlood een ruwe schets van het ontwerp op de stof. De inkt van de verdwijnstift zal, zoals de naam al zegt, na een aantal uren vanzelf verdwijnen.

 

stap 3

Borduur met borduurgaren en lijfje en gezicht. Voor dit ontwerp zijn geen speciale steken nodig, gewoon op gevoel de lijntjes volgen en invullen met garen.

 

stap 4

Rijg draden haak- & breigaren door de stof (dit worden de haren). Aan de voorkant moeten dit lange lussen zijn. Knip als je klaar bent de lussen door zodat het losse draden zijn. 

 

stap 5

Pluis de draadjes waar het garen uit bestaat uit elkaar om er een warrige bos haren van te maken. Bind met een stukje haren de haren in twee staarten en hang je werkje aan de muur.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen