een weggewerkte beschadiging
hoe maak je..

een weggewerkte beschadiging

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Oh nee... er zit een gat in je favoriete spijkerbroek. Tijd voor een nieuwe? Natuurlijk niet, harstikke zonde! Die broek kan nog jaren mee en hij zit héérlijk. Je pakt er gewoon wat naald en draad bij en voor je het weet heb je je broek niet alleen opgelapt, maar ook nog eens mooi versierd.

wat heb je nodig?

  • Kledingstuk (met of zonder beschadiging)
  • Borduurgaren
  • Scherpe borduurnaald
  • Stompe borduurnaald
  • Schaar
  • Verdwijnstift (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Teken van te voren een hart dat groot genoeg is om de vlek of beschadiging te bedekken. Je kunt dit met een verdwijnstift doen (deze lost volledig op in water) of met een zacht potlood, maar zorg in het laatste geval dat je altijd net buiten de lijntjes borduurt, want potlood laat soms blijvende sporen na.

 

stap 2

Rijg een lang stuk borduurgaren op de een scherpe borduurnaald en zet in het uiteinde een klein (stevig) knoopje. Naai verticale strepen; begin aan de achterkant en prik door naar de voorkant, anders zie je het knoopje terug. Volg de lijnen van het hartje en probeer recht te werken. Zet vast met een stevig knoopje aan de achterkant.

 

stap 3

Rijg een nieuw stuk draad (eventueel in een andere kleur) op een stompe borduurnaald, zet een knoopje aan het uiteinde en steek hem vanaf de achterkant door de stof. Weef horizontaal heen en weer door de verticale draden. Zet af en toe vast met een steek om de vorm te behoudenen te voorkomen dat de stof kromtrekt (dit zal met een stompe naald wat meer moeite kosten, maar wel te doen zijn). Werk weer aan de achterkant af met een knoopje.

 

bekijk de video

Panduro, ons moederbedrijf, heeft een handige inspiratievideo online gezet!

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen