FIMO fotohouders
hoe maak je..

FIMO fotohouders

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

We hebben FIMO effect klei in allerlei versies: pastel, glitter, met geurtjes en zelfs glow-in-the-dark! Maar ken je de transparante versie al? Deze is na het bakken lichtdoorlatend, waardoor je diepte kunt creëren in allerlei projecten. Combineer het met gewone FIMO klei voor een extra bijzonder effect.

wat heb je nodig?

  • FIMO effect transparant
  • Mesje
  • IJzerdraad
  • Sterke lijm
  • Glad werkoppervlak
  • Bakpapier
  • Oven

 

aan de slag

stap 1

Neem twee kleuren FIMO effect transparant klei. Het mooiste is om twee kleuren te nemen die in dezelfde kleurgroep zitten. Kneed ze zacht en rol er twee dikke strengen van.

 

stap 2

Draai de strengen om elkaar heen en rol daarna uit tot een streng van 1 cm dik. Klap de streng dubbel, draai om zichzelf heen en rol weer uit. Herhaal deze stap tot je tevreden bent met de marmering. Als laatste stap rol je de streng uit tot een dikte van 2 cm. 

 

stap 3

Snijd de streng nu met het mesje in verschillende kleine stukjes, deze kunnen tussen de 1 en 7 cm lang zijn. Je kunt hier vrij in variëren, zo worden de uiteindelijke kristallen extra mooi.

Leg de afgesneden stukjes op bakpapier en laat ze ongeveer 30 minuten in de koelkast liggen. Dit maakt de FIMO iets steviger en kun je het straks nauwkeuriger bijsnijden.

 

stap 4

Zet de FIMO-cilinder kaarsrecht neer, snijd met het mesje van boven naar beneden de zijkanten weg, zodat er veel hoekige kanten ontstaan. 

Leg het kristal vervolgens neer en snijd de punt schuin af. Snijd hier ook meerdere stukjes af, zodat het eruitziet als een kristal.

 

stap 5

Leg de FIMO-kristallen nu op bakpapier en laat ze 30 minuten bakken in de oven op 110 °C. Laat daarna goed afkoelen.

 

stap 6

Nu moet je gaan lijmen: plaats de kristallen zo, dat de grotere achteraan en de kleinere vooraan staan en zet ze vast met lijm. Laat goed drogen. 

 

stap 7

Knip een stukje ijzerdraad af en rol één kant op. Hier klem je later de foto in. Steek de andere zijde in de kristallen en lijm hem vast. Klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen