geverfde droogbloemen
hoe maak je..

geverfde droogbloemen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog goed voor de portemonnee én het gaat verspilling tegen. Want wat je upcycled, hoef je niet weg te gooien en ook niet te vervangen. 2 vliegen in 1 klap!

wat heb je nodig?

  • Spraypaint
  • Universele primer
  • Droogbloemen
  • Een stevige basis (bijvoorbeeld een emmer met zand)
  • Kleren die vies mogen worden
  • Kranten of een oud laken 

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat je op een goed geventileerde plek werkt. Bij voorkeur buiten. Bekleed je ondergrond met kranten of een oud laken. De nevel waait soms wat weg, dus bekleed een ruim oppervlak. Steek de droogbloemen in de basis, zodat ze rechtop staan en niet om kunnen vallen.

 

stap 2

Een primer is niet noodzakelijk, maar geeft wel het mooiste resultaat. Je brengt hem op dezelfde manier aan als de verf en doet dat vóór je de verf gaat aanbrengen. 

 

stap 3

Schud de bus ongeveer 3 minuten krachtig op en neer. Dit is een belangrijke stap. Houd de bus op ongeveer 30 cm afstand en spray in een vloeiende beweging banen over de bloemen, met een minimale overlap tussen de banen. Er zijn uiteindelijk meerdere (dunne) lagen nodig, dus de eerste laag/lagen hoeven nog niet dekkend te zijn. Herhaal aan de achterkant van de bloemen. Laat minstens 2 minuten drogen tussen de verschillende lagen en herhaal de stappen net zo lang tot alles mooi bedekt is met verf. Let op: tussendoor de bus weer (korter) goed schudden.

 

stap 4

Laat de bloemen nu minstens 24 uur drogen voor je ze in een vaas steekt. Laat ze bij voorkeur een hele week drogen, dan weet je zeker dat ze niet aan elkaar zullen plakken na verloop van tijd.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen