kleurrijk buitenspel van flessen
hoe maak je..

kleurrijk buitenspel van flessen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Zomerpret! Alleen al denken aan de zomervakantie en alle leuke dingen die we gaan doen is al héérlijk. Zwemmen, dagjes uit, ijsjes eten en... buitenspellen spelen! Die spelletjes kun je ook heel makkelijk zelf maken door spullen in en om het huis te recyclen.

wat heb je nodig?

  • Lege plastic flessen
  • Acrylverf
  • Breed penseel of spons
  • Waterballon of zacht balletje
  • Schuurpapiertje
  • Stickerverwijderaar (eventueel)

 

aan de slag

stap 1

Spoel de flessen goed om en haal de labels van de buitenkant. Als er lijmresten blijven hangen, raden we aan deze weg te halen met stickerverwijderaar. Laat de flessen goed drogen.

 

stap 2

Maar het oppervlak van de flessen ruw met schuurpapier. Deze stap hoeft nie per sé, maar zorgt er wel voor dat de verf beter hecht.

 

stap 3

Gebruik een brede kwast of spons om de flessen in verschillende kleurtjes te verven. Je kunt natuurlijk flink experimenteren hier! Zo kun je met tape verschillende segmenten maken of na het schilderen nog patroontjes, tekeningen of polkadots op de flessen schilderen. Laat het daarna goed drogen.

 

stap 4

Lekker spelen! Zet de flessen op een rechte ondergrond en gooi met een waterballon of balletje zo veel mogelijk flessen om. Hoeveel worpen heb jij nodig om alle flessen om te gooien? Maak het nog uitdagender door de flessen deels te vullen met zand of water, dan is het moeilijker om ze om te gooien. Prettige wedstrijd!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen