hartvormige lamp

wat heb je nodig?

  • Paverpol transparant
  • Scheepjes wol of ander draad
  • Hartvormige ballon
  • Handschoenen
  • Krantenpapier (om je werkblad te beschermen)
  • Lamp met voet

 

aan de slag

stap 1

Blaas de ballon op en hang hem met een stukje draad ondersteboven op. Leng ook de Paverpol aan: 1 deel water op 2 delen Paverpol. 

 

stap 2

Nu is het tijd om je wol te doordrenken met Paverpol. Het beste kun je een flink stuk draad afwikkelen van de bol en deze in de Paverpol leggen. Voorzichtig onderdompelen (niet te wild, dan komen er knopen in). Daarna het begin pakken en deze op de ballon leggen.

 

stap 3

Houd met 1 hand het beginnetje op zijn plaats en wikkel het draad gaandeweg om de ballon. Als het draad in de Paverpol op begint te raken, moet je weer wat van je bol afwikkelen en in de Paverpol onderdompelen voor je verder gaat. 

 

stap 4

Ga op die manier door tot je tevreden bent. Als je meerdere kleurtjes wilt verwerken in je lamp, raden we aan om stukken draad van ongeveer 2,5 meter af te knippen en deze af te laten wisselen. Laat het werk hierna minstens 12 uur drogen, op een plek waar het op het (met krantenpapier beklede) werkblad mag lekken. 

 

stap 5

Als het werk droog is kun je de ballon doorprikken met een naald of schaar en hem door een opening uit de vorm trekken. Soms moet je hem nog even een beetje losmaken van het draad. Daarna kun je hem op de lamp zetten. Is het gat te klein? Maak hem dan wat groter met behulp van een stevige schaar of een zijkniptangetje. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen