een stapel pannenkoeken
hoe maak je..

een stapel pannenkoeken

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

De discussie is bij ons op kantoor al losgebarsten, hoor. Van pannenkoekpurist tot -avonturier, iedereen heeft een mening over hoe je pannenkoeken "hoort" te eten. Stroop en poedersuiker blijven favoriet, maar uitschieters als kipfilet, kaas met pesto en zelfs chocolate chips zijn bij ons niet vreemd. Hebben ze in jouw familie ook zo'n sterke voorkeur? Speel het met je surprise dan maar op veilig: een grote stapel pannenkoeken met stroop. Dat vind iederéén lekker.

Let op: aantallen moet je zelf aanpassen voor je de bestelling plaatst.

wat heb je nodig?

  • Golfkarton
  • 3D foamblokjes 2 mm
  • Potlood
  • Bruine hobbylak of acrylverf
  • Penseel
  • (Afbreek)mesje
  • Zelf hebben: rond bord

 

aan de slag

stap 1

Teken met behulp van het bord 16 rondjes op het karton en scheur ze uit. 

 

stap 2

Leg één kartonnen pannenkoek apart (de mooiste?) en snijd uit de rest een gat in het midden voor het cadeautje.

 

stap 3

Plak de cirkels op elkaar met foamblokjes (de dikke blokjes zorgen voor wat afstand tussen de pannenkoeken, zodat het een dikkere stapel wordt). 

 

stap 4

Schilder met bruine verf (eventueel licht verdund met water) een grillige swirl "stroop" en rondjes waar de pannenkoeken bruingebakken zijn op de bovenste pannenkoek (die je bij stap 2 apart gelegd hebt).

 

stap 5

Plak deze pannenkoek op de rest en verf de randjes van de stapel bruin. 

 

stap 6

Leg je cadeautje op het bord en schuif de stapel pannekoeken eroverheen. Als je wilt dat je cadeautje helemaal ingepak zit in de stapel, kun je ook bij stap 2 een tweede pannenkoek apart houden (eventueel bij stap 1 een extra pannekoek uitscheuren) en die onderop de stapel plakken (met cadeautje erin). Hiervan dan ook de randen bruin verven. 

 

check it out

Deze surprise kun je in het echt bewonderen in onze winkel in Amersfoort, waar Erna je alles over haar creatie kan vertellen!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen