een melkpak vogelhuis (budget)
hoe maak je..

een melkpak vogelhuis (budget)

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
<2 uur
Budget:

Deze budget surprise is makkelijk te maken met materialen die je al in huis hebt en wat basismaterialen voor de details. Budget vriendelijk en toch heel leuk!

Let op: aantallen moet je zelf aanpassen voor je de bestelling plaatst.

 1.  7,49
 2.  14,99
 3.  3,09
 4.  1,19
 5.  3,99
 6.  3,99
 7.  2,99
 8.  10,59
 9.  2,99

wat heb je nodig?

 • Hobbylak - vintage bruin en zwart
 • Stiften of (acryl)verf
 • Knutselhoutjes - 55 mm
 • Hobbyrubber - wit
 • Leeg en schoon literpak met schroefdop (bijvoorbeeld van vla)

gereedschap en hulpmiddelen

 • Sneldrogende hobbylijm
 • Stevige schaar
 • Penseel

 

aan de slag

stap 1

Haal de gehele schenktuit uit het pak, bijvoorbeeld met behulp van de schaar.

 

stap 2

Schilder het pak in twee lagen helemaal bruin. Laat het tussendoor een kwartiertje drogen en na de tweede laag ongeveer een uur.

 

stap 3

Schilder de binnenzijde van de schroefdop zwart. Plak aan de buitenzijde van de dop kleine stukjes knutselhoutjes. Knip ze op lengte met een schaar. Laat één stokje wat langer zodat er een vogeltje op kan gaan zitten. Plak op dit langere stokje nog een extra van dezelfde lengte.

 

stap 4

Maak een gat aan de onderkant van het literpak en stop je cadeautje erin. Gebruik het literpak als mal om de onderkant op hobbyrubber uit te tekenen en teken om dit vierkant vier kartelige randjes voor het gras. Kleur dit in met stift of verf en knip het uit. Als je klaar bent, kan het nog wat afgeven (tenzij je acrylverf of hobbylak hebt gebruikt en dit hebt laten drogen). Plak het pak op het vierkant en vouw het gras langs de zijdes, waar je het vastplakt.

 

stap 5

Teken op de rest van het hobbyrubber 6 fantasievogeltjes (2 stuks van 4 cm hoog, 2 stuks van 5 cm hoog en 2 stuks van 6 cm hoog). Kleur ze in met stiften of (acryl)verf. Knip ze uit.

 

stap 6

Lijm het gehele dak (aan beide zijden) vol met knutselhoutjes (hiermee werk je ook het gat van de dop weg). Lijm ook 6 keer 2 knutselhoutjes op elkaar en plak deze op de zijkant van het literpak. Lijm de fantasie vogeltjes bovenop de knutselhoutjes tegen het pak aan.

 

stap 7

Lijm de dop op het  literpak met de het lange houtje aan de onderzijde.

 

check it out

Deze surprise kun je in het echt bewonderen in onze winkel in Den Bosch. Daar kan Silvia je alles over hun creatie vertellen!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen