een gouden LEGO-steen
hoe maak je..

een gouden LEGO-steen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

"Als jij mee zou doen aan LEGO Masters, zou je dan het Gouden LEGO-steentje winnen?" Maak deze surprise voor iemand die op die vraag "ja" zou antwoorden en geef hem of haar een mega versie van de prijs!

Let op: aantallen moet je zelf aanpassen voor je de bestelling plaatst.

wat heb je nodig?

  • Houten potlodenkistje
  • Zwart karton 50 x 70 cm
  • Hobbylak (of acrylverf) goud
  • Penseel met brede punt
  • Acrylmarker zwart
  • Schaar
  • Potlood
  • Liniaal
  • Passer (of iets ronds van 5 cm doorsnede + potlood)

 

aan de slag

stap 1

Teken met behulp van de passer (of iets anders ronds) 8 cirkels met een diameter van 5 cm op het zwarte karton en knip deze uit.

 

stap 2

Knip 8 stroken van 4 cm breed en ±17cm lang. Kerf op 1 cm van de boven- en onderkant van elke strook een lijn op 1 cm van de randen (hiervoor moet je de schaar helemaal openvouwen en als mesje gebruiken, dus voorzichtig werken!). Zorg dat je niet helemaal door het papier heen snijdt. Dit zorgt ervoor dat de flapjes bij stap 3 netter ombuigen.

 

stap 3

Knip bij de stroken in de boven- en onderrand flapjes van ongeveer één cm breed tot aan de ingekerfde randen. Rol de stroken op tot een cilinder, waarbij de flapjes naar binnen buigen (houd een van de cirkels van stap 1 op de cilinder om te zien of de cilinder dezelfde doorsnede heeft). Vouw daarna de flapjes van de cilinder naar binnen (dit zijn je plakrandjes/-flapjes) en plak hier een cirkel op. Eventueel kun je de cirkel tijdens het drogen met een plakbandje vastplakken zodat hij niet open kan springen. Herhaal dit met alle stroken/cirkels tot je alle 8 LEGO-nopjes hebt gemaakt.

 

stap 4

Vouw de flapjes aan de andere kant van je LEGO-nopjes ook naar binnen en lijm ze op gelijke afstand van elkaar op de houten doos. Laat alles nu goed drogen (minstens een uur).

 

stap 5

Doe een cadeautje in de doos en verf het geheel daarna goud. Laat weer goed drogen. 

 

stap 6

Schrijf met de acrylmarker "Lego Master" op de nopjes. Klaar!

 

goed om te weten

Als je een nieuwe acrylmarker hebt gekocht, pak er dan een kladblaadje bij. Schud de marker een minuut goed door elkaar en duw daarna herhaaldelijk de punt in op het kladblaadje tot er verf uit komt. In de punt zit een pompsysteem (met een veertje). Als de pen een tijdje heeft gelegen of tijdens het werken weinig verf afgeeft, kun je op die manier de pen weer "activeren".

 

check it out

Deze surprise kun je in het echt bewonderen in onze winkel in Maastricht, waar Mayren en Diana je alles over hun creatie kunnen vertellen!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen