een Coca Cola fles
hoe maak je..

een Coca Cola fles

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Maak deze surprise voor iemand die elke dag Cola drinkt! 

Let op: aantallen moet je zelf aanpassen voor je de bestelling plaatst.

wat heb je nodig?

  • Gietgips
  • Schilderstape
  • Afbreekmesje
  • Colafles
  • Plastic bekertjes (2 stuks)

 

aan de slag

stap 1

Verpak je cadeautje goed en waterdicht in een plastic zak. Neem een lege plastic fles, haal het etiket er voorzichtig af en knip de fles in de breedte doormidden. Doe dit op de plaats waar het etiket zat en dan liefst zo hoog mogelijk, zodat je genoeg plaats hebt voor je cadeautje.

 

stap 2

Maak nu het gips aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul de bodem van de fles met gips. Als de bodem wat harder is geworden plaats je het cadeau goed verpakt midden op de bodem van de fles. Giet vervolgens de rest van het gips over het cadeau heen tot de onderste helft van de fles bijna vol is. Plak vervolgens met schilders tape het bovenste gedeelte van de fles terug op het onderste gedeelte van de fles. Zorg dat de verbinding goed waterdicht is.

 

stap 3

Vul de fles nu verder met gips tot hij helemaal vol zit. Laat dit goed uitharden. Dit duurt zeker een paar dagen. Snijd daarna voorzichtig de hals waar de dop op zit rondom af. Dit bovenste stukje (met de dop) blijft op de gipsen fles zitten. Snijd dan voorzichtig en niet te hard, van boven naar beneden, met je mes in de fles en haal voorzichtig de plastic fles van de gipsen fles. Plak als laatste het etiket er terug op.

 

stap 4

Maak nog wat gips aan en vul een plastic wegwerpbeker met gips. Druk de andere beker er zo ver mogelijk in. Laat het gips goed drogen en verwijder voorzichtig de wegwerpbekers.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen