krimpfolie sleutelhangers
hoe maak je..

krimpfolie sleutelhangers

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Met krimpfolie kun je zelf deze coole sleutelhangers maken! Na het kleuren gaat het plastic de oven in, waar het voor je ogen krimpt. Pas wel even op met de oven en zorg dat er een volwassene bij is!

wat heb je nodig?

  • Witte krimpfolie
  • Viltstiften, permanent markers of kleurpotloden
  • Buigring
  • Sleutelring
  • Aluminiumfolie
  • Dik boek
  • Oven

 

aan de slag

stap 1 

Verwarm de oven voor op 175 ºc.

 

stap 2

Teken met een zwarte (vilt)stift een mooie, grote tekening op het krimpfolie. Let op: op transparante krimpfolie pakt potlood en viltstift niet, dus dan moet je altijd met permanent marker werken. Je kunt hem natekenen of helemaal zelf bedenken. Als je met een permanente marker werkt blijft de sleutelhanger langer mooi, maar let dan wel goed op je kleren!

 

stap 3

Kleur je tekening in met je favoriete kleurtjes.

 

stap 4

Knip de tekening uit en maak een gaatje waar de sleutelring straks doorheen gaat. Het plastic wordt na het afbakken kleiner en dikker, dus maak het gaatje twee keer zo groot als een standaard perforator gaatje. 

 

stap 5

Leg je tekening op een velletje aluminiumfolie en leg hem in het midden van de voorverwarmde oven. Ga voor de oven zitten en zie hoe het plastic opbolt, omkrult, krimpt en vervolgens weer plat wordt! Als hij plat geworden is kun je hem voorzichtig uit de oven halen. Laat hem op het aluminiumfolie liggen en leg deze op een tafel of aanrecht. Leg het zware boek erop nu hij nog warm is en laat een minuutje afkoelen. 

 

stap 6

Maak de buigring en de sleutelring eraan vast en je sleutelhanger is klaar! 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen