Halloween kwastpoppetjes
hoe maak je..

Halloween kwastpoppetjes

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Maak Halloween sleutelhangers of hanger deze kwastpoppetjes als een slinger door je huis!

wat heb je nodig?

per kwastje

  • Een stuk karton van (ongeveer) 5x12 cm
  • Garen in kleur naar keuze
  • Hobbyvilt in kleur(en) naar keuze
  • Wiebeloogjes
  • Scherpe schaar of stofschaar
  • Rijgnaald (of stukje ijzerdraad)
  • Lijm

 

aan de slag

stap 1

Wikkel een hoop garen om het stukje karton (langs de lengte). Hoe meerr garen, hoe voller het kwastje straks wordt. 

 

stap 2

Knip een stuk garen af van ongeveer 20 cm doorsnede, rijg het op de naald of een gebogen stukje ijzerdraad en gebruik deze om het draad aan één van de weerszijden door het opgewikkelde draad te halen. Dit wordt het lusje waarmee je het kwastje straks ophangt.

Haal de draad er tot de helft doorheen, verwijder de naald/het ijzerdraad en zet een dubbele knoop in de draad om hem op z'n plek vast te zetten. Hij moet netjes op de "bocht" zitten die het garen om het karton maakt. Het lijkt nu een klein beetje op een boekenlegger met lintjes.

Maak vervolgens helemaal aan het uiteinde van de nu loshangende draadjes nog een dubbele knoop om er een lusje van te maken.

 

stap 3

Knip nu de draden van het klosje aan de andere kant van het karton doormidden en haal het karton eruit. 

 

stap 4

Bind een klein draadje om het klosje garen op ongeveer 2 cm van je lusje en wikkel het een aantal keer om het klosje heen. Zet vast met een dubbele knoop en knip overtollig draad weg. 

 

stap 5

Maak gezellige versieringen uit hobbyvilt (zoals een neusje en oren voor een katje, blaadjes voor een pompoen, etc.) en lijm deze samen met wiebeloogjes op het kwastje. 

Je kunt zo veel kwastje maken als je wilt (het kartonnetje kun je hergebruiken) en verwerken in allerlei versieringen. Maak bijvoorbeeld veel dezelfde voor een slinger, of een hoop verschillende om al je vriend(inn)en een eigen sleutelhanger te geven.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen