versierde vazen
hoe maak je..

versierde vazen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
Budget:

Simpele vazen kun je makkelijk een bijzonder uiterlijk geven met lakmarkers van edding. Deze markers hebben een dekkende verf-inkt, die wel wat wegheeft van nagellak. Ze glanzen, pakken goed op gladde ondergronden en kunnen na het drogen wel tegen een stootje.

 1.  4,69
 2.  4,59
 3.  4,69
 4.  4,89
 5.  4,89
 6.  4,59
 7.  4,69
 8.  4,59
 9.  4,89
 10.  4,59
 11.  4,89

wat heb je nodig?

 • edding 750, 751 en/of 780 lakmarkers*
 • Kladblaadje
 • Vazen
 • Ontvetter (zoals ammoniakwater)

*Het verschil tussen deze series zit 'm in de puntdikte. Kies zelf welke je fijn vindt! In de voorbeelden zijn 750 - zilver en goud, 751 wit en pastel roze, en 780 - zwart gebruikt.

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat de vazen goed ontvet, stofvrij en droog zijn. Was ook je handen goed en zorg dat er geen zeepresten meer op zitten. Het ontvetten van de vazen kun je het beste met ammoniakwater of alcohol doen, aangezien zeep ook een miniscuul vettig laagje achter kan laten. 

Hoe schoner de vazen en je handen, hoe beter de inkt hecht op het glas.

 

stap 2

Schud de pennen goed door elkaar met de dop erop. Bij het eerste gebruik (of als het lang geleden is dat je de pennen hebt gebruikt), moet je de punt indrukken op een kladblaadje tot er inkt uit vloeit en de punt verzadigd is. 

 

stap 3

Teken je illustraties. Bij edding hebben ze bijvoorbeeld een potje met een witte marker versierd, door één lijn heel veel te laten kronkelen om het hele potje te versieren en weer bij het begin uit te komen. 

De hand hebben ze gemaakt door eerst de omtrek te tekenen met zwarte maker, dit goed te laten drogen (minstens een half uur) en daarna met de roze marker in te kleuren. Eventueel kun je (als alles een uur gedroogd heeft) daarna nogmaals de zwarte lijn overtrekken om hem scherper af te tekenen. Op deze manier zorg je dat de hand er zowel aan de voor- als achterkant mooi uitziet, glas is immers transparant!

 

stap 4

Laat je versierde potten en vazen het liefst een dag goed drogen voor je ze in gebruik neemt (of minstens voor je ze schoonmaakt). Op die manier kan de lak goed uitharden en heb je de minste kans op beschadigingen. 

 

goed om te weten

De markers moet je na gebruik horizontaal opslaan en de potten/vazen moet je voorzichtig met de hand reinigen. Laat ze niet in (warm of koud) water weken en gebruik altijd alleen de zachte kant van een schuursponsje. De inkt is niet voedselveilig, dus versier altijd alleen de buitenkant van gebruiksvoorwerpen en vermijd de rand als je ergens uit wilt kunnen drinken.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen