magazine doodles met Limitless Markers
hoe maak je..

magazine doodles met Limitless Markers

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

In tijdschriften staan eindeloos veel mooie fotografische hoogstandjes, die opzichzelfstaand al een leuke toevoeging aan je decor kunnen zijn. Maar met de Limitless Markers van Panduro kun je zo'n pagina tot nieuwe hoogten tillen!

Met de Limitless Marker van Panduro heb je een pen in handen waar grenzeloos veel mee mogelijk is. Waar de meeste pennen, met hun transparante inkt, tekortschieten zodra je een volgende laag wilt tekenen, staat de Limitless Marker voor je klaar. De ink in deze stiften is namelijk dekkend, waardoor je op zowel donkere ondergronden als op eerder gekleurde lagen moeiteloos een sterk afgetekende, gekleurde lijn neer kunt zetten. Zo kun je laag over laag werken en de uitstraling van acrylverf krijgen, maar dan met het gemak van een pen!

wat heb je nodig?

  • Een mooie pagina uit een magazine
  • Limitless Markers in kleuren naar keuze
  • Kladblaadje
  • Fotolijst (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Pak je kladblaadje erbij en schud de markers die je wilt gebruiken een paar minuten stevig door elkaar met de dop erop. Haal de dop van je marker en druk de punt herhaaldelijk op een kladblaadje naar beneden om deze te vullen met inkt. In de stift zit een drukmechanisme dat ervoor zorgt dat er voldoende verf uit het reservoir de punt in vloeit. In eerste instantie kan er een klein poeltje ontstaan, maar daarna vloeit het gelijkmatig uit de punt.

 

stap 2

Teken nu op je tijdschriftpagina en bouw kleurvlakken en een lijnenspel op. Goed om te weten is dat de inkt van de Limitless Markers dekkend is en dus de vorige laag bedekt. Daarvoor moet je de vorige laag goed laten drogen (ongeveer een kwartiertje) en niet al te vaak op één plek op en neer tekenen, want dan wordt die plek verzadigd met vocht en kan het papier kapot gaan. Eventuele foutjes kun je later corrigeren door met een andere kleur weer over het uitgeschoten gedeelte te tekenen. Als je per ongeluk getekend hebt op een plek waar helemaal géén kleur moet zitten (zoals in ons voorbeeld het gezicht van de vrouw), kun je met een heel licht vochtige doek de inkt nog wegvegen zolang deze nog niet is ingedroogd. Maar probeer dit te voorkomen, omdat het papier van het tijdschrift hier niet goed tegen kan.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen