abstract schilderij
hoe maak je..

abstract schilderij

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Hier heb je dubbel plezier van! Het creatieve proces is al een feestje op zich. En hoewel het er misschien ingewikkeld en moeilijk uitziet, we zullen je verklappen dat het eigenlijk niet kan mislukken. Blijf geloven in het resultaat. Ontspan en laat ontstaan. Teken eerst wat vormen op een A4, denk hierbij aan vormen van stenen. Als je tevreden bent over de vormen, knip je ze uit en kun je er mee spelen op het doek. Wanneer je blij wordt van wat je ziet, teken je de vormen over op je doek. Zie hoe je zelfgemaakte schilderij ontstaat! Nu komt het tweede deel van het plezier: geef je schilderij een mooie plek in huis. Incasseer de complimenten van familie en vrienden wanneer je zegt: zelfgemaakt!

wat heb je nodig?

  • Panduro acrylverfset
  • Mengpalet
  • Potlood
  • Oude lap stof of stukje keukenpapier
  • Water en zeep voor het reinigen van de penselen

 

aan de slag

stap 1

Teken met een potlood heel lichtjes de vormen op het doek zoals jij ze mooi vindt. Wij tekenden drie organische vormen met onderin een rondje, linksboven en rechtsonder een grillige, open cirkel. De tak met bladeren tekenden we als laatste en de zwarte stipjes zijn uit de losse pols getekend.

 

stap 2

Bepaal welke kleuren je wilt gaan gebruiken en meng eventueel verschillende kleuren met elkaar als jouw kleur er niet bij zit. 

 

stap 3

Kies één van de penselen en start met de rand van één van de figuren die je hebt getekend. Vul daarna het hele vlak. Let goed op of je het hele vlak wilt kleuren of, wanneer er overlap is met een ander vlak, slechts een deel. Ga door tot alle vlakken gekleurd zijn.

 

stap 4

Laat de verf goed drogen. Daarna kun je met potlood, net als wij, een tak met een blad, een bloem, of gewoon wat krullen tekenen. Met het fijnste penseeltje geef je deze een mooie contrasterende kleur.

 

stap 5

Als ook deze verf goed gedroogd is, kun je met de zwarte acrylstift nog wat stippen zetten. Wij centreerden deze in twee groepjes, waarin ze volledig willekeurig gezet werden. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen